Samarbetspartners:
Affiliator.com
Vulgar
Regi: Bryan Johnson
2000
Drama

Vill du köpa filmen kan du t.ex. göra det här:


Will Carson (Brian O’Halloran) är clownen Flappy som nätt och jämt förtjänar sitt uppehälle genom att framträda på barnkalas. Ingen tycks tycka om honom och han förödmjukas gång efter annan både som sig själv och som clownen Flappy. Han hånas av grannarna, sina kunder och till och med av sin egen mor (Debra Karr). En dag får han dock en affärsidé, han ska börja uppträda på svensexor. De intet ont anande blivande brudgummarna ska få sitt livs överraskning innan den verkliga strippan gör sin entré. Glad i hågen åt sin nya idé spänner han på sig strumpebandshållare med tillhörande nätstrumpor, ja hela kittet och ger sig iväg till sin första kund som clownen Vulgar. Allt är frid och fröjd tills han kommer innanför dörren. Väl inne i rummet slås han ned och våldtas brutalt av tre män.
 

2005-04-09

När något så ovanligt som manlig våldtäkt gestaltas på film måste man höja ett intresserat ögonbryn. Det talas mycket om att våldtäktsscener skulle var onödiga och allt för starka jämfört med sitt syfte, jag kan inte hålla med om det. En bra filmad våldtäktsscen är mycket repulsiv och tycker man om att påverkas på detta negativa sätt är det helt klart en intressant genre. Ibland hörs argument från kvinnor att vi män inte kan sätta oss in i en våldtäktssituation och det kan säkert ligga en del sanning i det. Men här där det alltså handlar om våldtäkt utförd av män PÅ män torde inte detta argument vara gångbart.

Våldtäktsscenen är tyvärr inte lika stark som man skulle kunna önska och där man hade önskat att få se ganska explicita bildmanipulationer får vi istället nöja oss med en tillbakablick. Kanske beror detta på att en manlig filmmakare har svårare att filma en homosexuell våldtäcksscen än en heterosexuell. Ämnet kan ju anses ligga närmare mannens integritet och därigenom svårare att gestalta. Dessutom finns det inte lika mycket referenser att hänvisa till.

Filmen börjar lite småkomiskt även om vi snabbt förstår att Will tillhör samhällets bottenskrap och att han har misslyckats så kapitalt med sitt liv att inte mycket hopp återstår. Han är utfattig och har i princip inga vänner. Hans mor tycks hata honom och hon är allt annat än snäll mot honom. I sammanhanget kan nämnas att Debra Karr som spelar modern åstadkommer filmens bästa skådespeleriinsats, hon är helt enkelt brilliant och lägger flera extra pluspoäng till filmens meritlista.

Så, från att vara en total loser sjunker då Will ännu djupare i och med våldtäkten på honom. Han anförtror sig åt sin enda vän och filmen har plötsligt blivit mycket ångestladdad. Detta är helt klart det bästa partiet i filmen som trots allt kan tyckas lite ojämn, kanske framförallt när det gäller Brian O´Hallorans skådespeleri som clownen Flappy/Vulgar och Will. I detta parti imponerar han dock och man känner djupt medlidande för hans karaktär.

Naturligtvis innehåller filmen också ett hämndmoment som de allra flesta filmer av den här typen gör. Dessa moment kan tyckas lite lama med samtidigt gör produktionens lågbudgeterade natur att man ändå inte är riktigt säker på utgången.

En intressant ovanlig och annorlunda film som rekommenderas!

Tommy Söderberg


------------------------------------------

------------------------------------------

Nätets bästa sajter!
sajtaward.se  
 
http://www.topsite.se//
UPPSLAGET.se - Topplista