En kort presentation av Fanatisk Film!

Fanatisk Film är egentligen ett projekt som fick sin början i mitten av 90-talet. Ambitionen då var att göra en papperstidning och så skedde. Det var fruktansvärt mycket jobb och det hela lades ner redan efter första numret. Idén släpptes dock aldrig helt utan återuppstod på olika ställen och sammanhang under de kommande åren.

2004 kan man säga att nuvarande Fanatisk Film föddes. Vi satte upp ett antal riktlinjer att följa som bland annat innebar att fokusera på sånt som ingen annan tycktes skriva om. Att alla typer av film skulle behandlas på ett seriöst sätt var en självklarhet, även om det inte nödvändigtvis handlade om de mest kritikerrosade filmerna. Att slå ett slag för de obskyra och mindre kända pärlorna kändes uppenbart, även om vi aldrig valde bort möjligheten att kunna skriva om vilken sorts film som helst.

Fokus ligger idag fortfarande på udda eller extremare film och kvalitetsrecensioner på svenska, utan att för den skull göra avkall på andra intressanta rullar. Storleksmässigt ligger vi, i skrivandes stund, på ca 1000 sidvisningar per dag och är bland annat sponsrade av Darkdisc, Njutafilms, Atlantic Film, Noble Entertainment, Studio S Entertainment, Warner Home Video, SF, Sickfilms.se. Universal och Dark Entertainment.

Om Du är en filmskapare eller distributör och vill se Din/Era filmer receserade här, hör av Er!

Tommy Söderberg

 

Vilka är vi? (Redaktionen)

Tommy Söderberg
Chefredaktör, Ansvarig utgivare, Webmaster


Linda Snöberg
Redaktör och webdesign

Född 1970
Tre Favvofilmer:
Metropolis
Tetsuo
Cannibal Holocaust
Kontakt:
tommy@fanatiskfilm.se
Född 1971
Tre Favvofilmer:
Thir13een Ghosts
Shawshank Redemption
Phenomena
Kontakt:

linda@fanatiskfilm.se

Jag föredrar väl egentligen gamla itallienska b-skräckisar från 70-talet bäst. Det hindrar ju förstås inte att hyllorna är fulla av både klassiker som Chaplin och Hitchcock samt moderniteter som Tim Burton och Luc Besson. Älskar extrema filmer av alla de slag samt de där allt inte serveras på silverfat.

Jag har också en förkärlek för sleaze, WIP, nunsploitation och andra udda genrer men uppskattar naturligtvis alla typer av film, vare sig det är senaste Barbiefilmen eller värsta och tyngsta dramat.


Jag ger ofta företräde åt skräckens influens och njuter av det in i minsta detalj. Det förekommer en del annat i hyllorna också, katastroffilmer och sådana som bygger på verkliga händelser är otroligt intressanta. Har även smugits in lite drama, thriller, action, och t.o.m. lite erotik med ett finare namn.

Ytterliggare info kommer senare, kanske...

Dessutom har följande personer hittills medverkat som skibenter i olika sammanhang:

Johan Nord
Tobias Eggeby
Mikael Kesker
Tess Olsson
Martin Persson
David Larsson
Viktor Padellaro
Fredrik Green

 

 

Redaktionen/Kontaktinfo