Samarbetspartners:
Affiliator.com
The Untold
Regi: Jonas Quastel
2002
ThrillerVill du köpa filmen kan du t.ex. göra det här:

 

Ett flygplan störtar I otillgängliga skogs och bergstrakter. Ombord på planet, som ägs av Bio-Comp Industries, finns dottern till företagets högsta chef. Hon och de övriga ombord på planet försvinner spårlöst tillsammans med värdefull utrustning.
Harlan Knowles (Lance Henriksen) ordnar en expedition till området för att hitta sin dotter och kanske bärga utrustningen. Expeditionen leds av Winston Burg, en känd äventyrare som skrivit åtskilliga bästsäljande böcker om sina äventyr, men som inte varit ute i vildmarken på flera år. Med finns även en lokal guide, en protozoolog, en kriminaltekniker samt Marla Lawson, någon sorts försäkringsbolagsrepresentant. Tillsammans ger de sig ut i vildmarken för att försöka hitta överlevande eller i alla fall få veta vad som hänt och bärga den enda existerande prototypen av en maskin som analyserar DNA, som försvann tillsammans med planet. De börjar snart misstänka att de inte är ensamma i skogarna.

 

2004-09-20

Filmmakarna påstår att filmen är basserad på verkliga händelser. Dessutom inleds filmen med sekvenser som ska se ut som om de är filmade med videokamera. Båda dessa saker får det att kännas som om filmskaparna sneglat väl mycket på The Blair Whitch Project.

Storyn känns mestadels konstlad och ytterst sällan trovärdig även om den inte är direkt dålig. Skådespelarinsatserna däremot är bitvis riktigt dåliga. Faktum är att Lance Henriksen som tidigare bland annat spelat robot i Alien-filmerna, är den enda som håller en jämn och bra nivå på skådespeleriet. Andrea Roth som spelar Marla Lawson verkar tycka att det räcker med att ta av sig kläderna för att publiken ska glömma att hon gör en usel rolltolkning.

Relationerna mellan karaktärerna är platta och förutsägbara och när man dessutom kastar in en nakenscen mitt i allt blir det bara fånigt, men det riktigt fåniga kommer senare.

Det visar sig nämligen att skogarna bebos av Sasquatch, snömän. Det hade kanske kunnat funka om man hade lyckats låta bli att visa allt för mycket av dem men så klok var inte Jonas Quastel, filmens regisör. Inte ens när man ska visa att dessa snömän är kännande varelser som vill få vara ifred lyfter filmen.

Det här är en dålig film, men inte så dålig att den blir kul utan bara dålig. Jag kommer på mig själv med att flera gånger under filmen titta på klockan och undra om filmen inte är slut snart och det är ju aldrig ett bra tecken.

Tobias Eggeby


------------------------------------------

------------------------------------------

Nätets bästa sajter!
sajtaward.se  
 
http://www.topsite.se//
UPPSLAGET.se - Topplista