Samarbetspartners:
Affiliator.com
The Ugly
Regi: Scott Reynolds
1997
Thriller

Vill du köpa filmen kan du t.ex. göra det här:

Inspärrad på ett mentalsjukhus sitter en seriemördare (Paolo Rontondo) i väntan på utredning om han är mentalt frisk för att ställas till svars för sina brott. Dr Marlowe (Roy Ward) som basar för sjukhuset ser mer än gärna åt andra hållet när vårdarna då och då bestämmer sig för att läxa upp patienterna. Som en räddare i nöden kommer den unga skrytsamma psykiatrikern Dr. Karen Shoemaker (Rebecca Hobbs) för att ta sig an fallet. Dr. Marlowe tror att ingen kan nå in till mördaren och att det inte ens är lönt att försöka men Dr. Shoemaker hävdar att hon är rätt för jobbet. Hon har tidigare gjort anmärkningsvärda genombrott med en annan mördare. Bakom den enkelriktade spegeln sitter Dr Marlowe och ser på det första av många samtal mellan mördare och psykiatriker.
 

Det här är en film som man inte lämnas oberörd av, många fräscha grepp och ett intressant sätt att berätta historien på gör att man mer eller mindre sugs in i filmen utan att man har nånting att säga till om. Saker och ting berättas inte alltid i kronologisk ordning och det som först tycktes obegripligt får ibland sin förklaring några minuter senare.

Samarbetet mellan skådespelare och regissör tycks fungera nästan unisont i filmen, allt är rätt hela tiden. Paolo Rotondo är brilliant som mördaren Simon Cartwright, en kille som man inte riktigt får grepp om. Även Roy Ward och Rebecca Hobbs gör strålande insatser i sina roller. Det man möjligtvis kan ha en åsikt om är den extremt orealistiska miljön där förhören äger rum och de vårdare/vakter som emellanåt själva tycks vara de intagna eller som åtminstone borde vara det. Personligen tycker jag att dessa saker höjer filmen och gör den mera abstrakt vilket jag gillar.

Nåväl... Den här filmen rekommenderar jag varmt för den som vill se nåt annorlunda!

Tommy Söderberg


------------------------------------------

------------------------------------------

Nätets bästa sajter!
sajtaward.se  
 
http://www.topsite.se//
UPPSLAGET.se - Topplista