Samarbetspartners:
Affiliator.com
Thir13en Ghosts
Regi: Steve Beck
2001
Horror

Vill du köpa filmen kan du t.ex. göra det här:

När Cyrus Kriticos (F. Murray Abraham) dör, lämnar han sitt hus i händerna på sin bankrutte brorson Arthur (Tony Shalhoub) som flyttar in tillsammans med sin dotter Kathy (Shannon Elizabeth) och sin son Bobby (Alec Roberts). Men det är inget vanligt hus de har ärvt utan ett mycket unikt sådant som dessutom har 12 spöken inlåsta i källaren. Man kan se dem med de speciella glasögonen som finns lite runt om i huset. Husets väggar är gjorda i glas med en massa skrifter på från ett annat språk som spökena måste lyda. Sakta men säkert förvandlas deras drömhus till en skräckinjagande maskin med dödligt ändamål. Tiden går och spökena släpps ut från sina rum ett efter ett. Nu måste Artur och hans sällskap, tillsammans med den lite konstiga killen Dennis (Matthew Lillard) som känner till varför huset har gjorts och dess syfte, se till att komma levande ifrån huset. Varför hade Cyrus så många spöken? Samlade han på dem?
 

2005-04-09

Du måste vara helt skruvad för att göra som den här mannen gör, men han tror väl sig veta vad han sysslar med - eller? Filmen har mycket spänning och är väldigt kuslig. Jag skulle då inte vilja vara i ett hus fullt med plågande själar. Det förekommer allt som behövs för att det ska bli en bra skräckfilm: magiskt, fascinerande karaktärer, suveränt agerande, bra inriktning och verkligen en kreativt enastående handling.

Många tycker säkert att detta inte är någon bra film, men detta är absolut en sådan film där de visuella effekterna verkligen kan rädda filmen, dvs. om man då inte redan tycker den är på topp. De groteska makeupeffekterna var smart gjorda och kan verkligen framkalla bävan. Bara genom att titta på de hemska varelserna från filmen är tillräckligt för att få en del personer att flippa ut. Genom att framställa varje spöke till sin egna individuella person och att de ser olika ut, där enbart en av dem skulle kunna få allt att funka utan de andra, bara genom att berätta mer om vad som hade hänt och hur just det spöket hade levt innan det blev ett spöke.

Jag trodde att det skulle förekomma en del meningslöst blod och människodelar, givetvis hade den sin normala dos av Gore men jag var glad att den fokuserade mer på handlingen. Jag älskar verkligen scenen där vi för första gången får följa med kameran ner till källaren där vi få se en skymt av spökena i en snabb blixt. Dödsscenerna var riktigt originella och mycket schysta. Tony Shalhoub spelade en trovärdig roll och Matthew Lillard var verkligen bra som den lite udda medarbetaren till Cyrus. Kul att han hittade sig en bra roll att göra som kommer i överklass jämfört med hans roll i Scream.

Ovissheten och spänningen är klockrent höga och spökena är så bra gjorda, så du t.o.m., om ens bara för ett ögonblick, kan tro att de är verkliga.

Filmen skulle ha varit ännu bättre om man hade fått svar på en del frågor som t.ex. Vems son var ”First-Born Son”? Varför är ”Torn Prince” plågad? Varför är ”Bound Woman” bunden? Eller varför är ”Angry Princess” arg? Hur var det med ”The Great Child” och hans förskräckliga mamma? Varför fanns "the Juggernaut” på en bilskrot? Synd att vi inte vet detta.

Mitt enda klagomål får då tillslut bli… lite dumt slut.

Linda Snöberg


------------------------------------------

------------------------------------------

Nätets bästa sajter!
sajtaward.se  
 
http://www.topsite.se//
UPPSLAGET.se - Topplista