Samarbetspartners:
Affiliator.com
The River Wild
Regi: Curtis Hanson
1994
Action/Äventyr


Vill du köpa filmen kan du t.ex. göra det här:

Som ung hämtade Gail (Meryl Streep) sin styrka från floden. Född och uppvuxen i dess närhet känner hon väl till forsens nyckfulla rytm och vilda vändningar. Hon lever i ett olyckligt äktenskap med sin man David och sin son Roarke (Joseph Mazzello). En dag tar hon med sig sin familj på en fridfull forsfärd, men semestern tar en oanad vändning när de får sällskap nerför floden av tre män. En av männen, Wade (Kevin Bacon), får inflytande över Gails son som rycks med av Wades karisma. Männen beter sig underligt och när en av dem försvinner förstår Gail att något är fel. Men de har redan faran som sällskap och Gail måste använda sin kunskap om floden för att rädda sig och sin familj.
Ska hon kunna rädda dem?
 

2004-04-16

Både Kevin Bacon och Meryl Streep gör sina roller på ett skickligt sätt, Kevin visar än en gång att han är perfekt som elakingen Wade. Först hur Wade får bra kontakt med Gails son för att vinna hennes förtroende och hur den här vänskapliga atmosfären sakta men säkert övergår till något hotfullt är fantastiskt.

Historien är intressant och har tillräckligt mycket action och mycket ligger i den forsande floden. Stjärnan i filmen är helt klart floden i sig och de vackra bergen runt omkring. Bilderna av floden och det öppna landskapet är magnifikt och det finns inte direkt några våldscener i filmen, men det är ju det som är bra med filmen.

Filmen är väldigt underhållande just för att skådisarna är så bra och de underbart vackra naturbilderna. Uppskattade verkligen in zoomningen av ansiktena så man kunde se deras känslor och reaktioner, när de ändrade sig.

Relationerna mellan karaktärerna och hur de gradvis ändrades var otroligt trovärdigt och intressant. Handlingen kunde ju ha varit bättre och inte så förutsägelsebar, men det psykologiska kriget mellan Gail och Wade är fascinerande.

Med all respekt till Kevin och Meryl är det den unga Joseph Mazzello som Roarke som stjäl hela showen. Musiken och den underbara omgivningen är bara det en orsak till att hyra filmen.

Linda Snöberg


------------------------------------------

------------------------------------------

Nätets bästa sajter!
sajtaward.se  
 
http://www.topsite.se//
UPPSLAGET.se - Topplista