Samarbetspartners:
Affiliator.com
Mother Lode
Regi: Charlton Heston
1982
Äventyr

Vill du köpa filmen kan du t.ex. göra det här:

George är försvunnen. Det har gått en månad sedan han gav sig ut på ett tjänsteuppdrag, och en eventuell "avstickare" för att leta guld. Hans bäste vän Jean (Nick Mancuso) och fru Andrea (Kim Basinger) packar väskorna och ger sig ut för att leta efter honom med hjälp av ett Cessna. En misslyckad landning på en sjö leder till att flygplanet sjunker och de blir fast i vildmarken. I närheten hittar de dock en stuga där det bor en gammal gruvarbetare vid namn McGee (Charlton Heston). Vad Jean och Andrea inte vet är att ingen återvänt från ett besök med skotten McGee levande, däribland George…
 

2004-07-15

Spännande vildmarksthriller som visar att vittringen av guld kan driva en människa långt - till och med till mord. Apropå mord, Motherlode är ingen våldsam historia. Filmens första scen (under presentationen av skådespelare m.m.) är den "våldsammaste" under samtliga 98 minuter. Detta innebär dock inte att den scenen var otäck, för det är den inte.

I inledningen så är Motherload lite som en naturfilm. Flygplanet sveper in över British Columbias ödemarker och man förundras över hur vackert det kan vara på denna jord. Kanske ville Charlton Heston ge oss lite kompensation för det som komma skall. Resterande delen av filmen utspelar sig i en regnvåt skog och en mörk gruva.

Skådespelarna är av hög rang. Charlton Heston behöver ju ingen närmare presentation, desamma gäller för sexidolen (beträffande den äldre generationen) Kim Basinger. De gör vad de ska, punkt slut. "Gröngölingen" Nick Mancuso lär inte heller göra någon besviken.

I övrigt så vittnar eftertexterna om att många i släkten Heston varit inblandade i projektet.

En spännande och bra film.

Johan Nord


------------------------------------------

------------------------------------------

Nätets bästa sajter!
sajtaward.se  
 
http://www.topsite.se//
UPPSLAGET.se - Topplista