Samarbetspartners:
Affiliator.com
Mean Machine
Regi: Barry Skolnick
2001
Komedi


Vill du köpa filmen kan du t.ex. göra det här:

Danny Meehan (Vinnie Jones) är den f.d. fotbollsstjärnan som hamnar i fängelse efter att ha angripit sig en polis. Fångarna hånar honom eftersom de tycker att han inte var tillräckligt rädd om det han hade. Stämningen dem emellan blir dock bättre då den fotbollsgalna polischefen ordnar en match mellan vakterna och fångarna. Danny blir utsedd till coach och försöker få till ett vinnande lag av de otränade värstingarna.
 

2004-10-14

Det här var ju inte ett dugg roligt, snarare deprimerande. Jag trodde att det här skulle vara en renodlad fotbollsfilm, men ack så fel man fick. Istället för vackra finter och klackar får vi en odramatisk inblick i ett skitigt grått engelsk fängelse där fångarna lindar in sina bajskorvar i papper och kastar ut dem genom gallerfönstren.

Det känns stundtals som om det här är en film som skulle kunna vara gjord av en själv, om man haft budgeten d.v.s. Några bildövergångar ser ut att vara hämtade från det relativt enkla redigeringsprogram som man själv använder sig av. Lägg därtill att handlingen är väldigt, väldigt simpel. I och för sig så behöver inte sportfilmer vara utrustade med ett väl uttänkt manus, men problemet är att Mean Machine just känns väldigt lite sport.

Skådespelarna är tråkiga. Vinnie Jones gör inte på något sätt bort sig, men hans karaktär öppnar munnen alldeles för sällan. När han väl gör det så uteblir de långa meningarna. Inte ens David Hemmings (Gladiator) hesa barbariska stämma kan väcka ens intresse.

Filmens höjdpunkt var ju redan på förhand själva fotbollsmatchen mellan vakterna och fångarna. Men det blir inte speciellt kul. Spänningen är som bortblåst och fotbollsgodiset som det bjuds på består av halvdanna, långsamma överstegsfinter. Inte ens Vinnie Jones, som är en f.d. stjärna inom sporten, övertygar. Hur matchen slutar? Det kan jag ju inte avslöja, men låt mig säga så såhär: Vad tror ni? Jag gissar på att ni chansar rätt…

Det är alldeles för lite fotboll i den här fotbollsfilmen (?) med Vinnie Jones i huvudrollen. Står svajigt gentemot övriga sportfilmer. Vid en jämförelse med fängelsefilmer faller den pladask. Inte värdelös, men knappast något som man kommer att lägga på minnet.

Johan Nord


------------------------------------------

------------------------------------------

Nätets bästa sajter!
sajtaward.se  
 
http://www.topsite.se//
UPPSLAGET.se - Topplista