Samarbetspartners:
Affiliator.com
Staplerfahrer Klaus - Der erste Arbeitstag
Regi: Jörg Agner/Stefan Prehn
2000
Komedi

Vill du köpa filmen kan du t.ex. göra det här:

Klaus har precis klarat av teoridelen på sin gaffeltrucksutbildning och ska nu bara få lite praktisk erfarenhet. Det är mycket att tänka på när man kör gaffeltruck och det är mycket som kan gå fel och det gör det förstås också i denna lilla fiktiva informationsfilm. Klaus lär sig den hårda vägen vad man får och inte får göra när man kör gaffeltruck och runt honom blir kollegorna svårt skadade. Mellan de små sekvenserna av blodigt vansinne talar en speaker om för oss att man till exempel aldrig får stå på en lastpall på gaffeln och bli upplyft utan att man måste använda särskilda, för ändamålet avsedda korgar eller att man aldrig själv får försöka reparera trucken utan att man ska tillkalla utbildad personal för att göra det. Detta och mycket mer lär man sig av att se denna film.
 

2005-03-24

Denna lilla kortfilm på tyska har formen av en undervisningsfilm men det dröjer inte länge innan man märker att det knappast är vad det är.

Trots otränade tyskakunskaper (gick ut gymnasiet med 2:a i tyska (ja det är en siffra, jag är så gammal att jag fick betygen i siffror) och har inte tränat sen dess) och otextad kopia av filmen förstod jag faktiskt så gott som allt av dialogen, vilket väl kan tolkas som att det inte är dialogen som bär filmen framåt i någon stor utsträckning. Istället är det splattrig situationskomedi av den bättre sorten.

Filmen är 9 minuter lång och kostade 90000 euro att göra ungefär, alltså 800 000 kronor lite drygt. Väl använda pengar om ni frågar mig.

Vi får se vad som händer om man lämnar sin kniv på kanten av de lådor som ska upp på en hög hylla eller varför man inte ska försöka mecka med trucken. Vi får se varför man ska spänna fast föremål som kan riskera att trilla av gaffeln och hur viktigt det är att hålla ordentlig koll på sin omgivning om man har bullerskydd.

Det här är humor i klass med Bad Taste, fast i kortfilmsformat och utan fula aliens med stora rumpor. Det är blod och motorsågar och riktigt fräckt och fartfyllt men viktigast av allt, väldigt roligt.

Detta blir en ganska kort recension, men så är det ju en kort film också...

Tobias Eggeby


------------------------------------------

------------------------------------------

Nätets bästa sajter!
sajtaward.se  
 
http://www.topsite.se//
UPPSLAGET.se - Topplista