Samarbetspartners:
Affiliator.com
The Scandinavian Sci-Fi, Game and Film Convention.
Mässa i Sollentuna 29-30 oktober 2005.

Den allra första sci-fi mässan jag var på var i just Sollentuna (2003), så därför känns det alltid lite extra roligt att åka dit. Kön ringlade sig lång när vi kom till mässhallen strax efter att de öppnat. Ett tecken på att tillströmningen av folk har ökat då det knappt var någon kö första gången jag var där. Med tre öppna kassor kom man in fort ändå.

Det brukar bli mer folk senare på dagen så det första jag brukar göra är att hälsa på och få autograf av de kändisgäster som jag vill träffa. Denna gång var gästerna Robert Englund (Freddy Krueger), John Rhys-Davies (Gimli), Peter Mayhew (Chewbacca), Lawrence Makoare (Witchking) och Marina Sirtis (Star Trek). Jag skulle träffa Robert Englund och Peter Mayhew hade jag bestämt mig för.

Allra först blev det en påhälsning hos Peter Mayhew, vilket var en bra uppvärmning. Jag hade aldrig sett honom ”på riktigt” utan bara som Chewbacca och då känns det på något vis inte så nervöst. Han var trevlig och tyckte det var kul att man ville ta kort med honom. Av en kompis fick jag höra att han blivit ganska uttråkad senare på dagen så det var bra att jag var fram till honom direkt.


Skönheten och odjuret skulle man kunna säga...
Nä skämt och sido, Tess är inget odjur och Peter Mayhew ingen skönhet...
(klicka för att förstora)

Sedan blev det ganska snart en visit till Robert Englund. Han hade sin fru Nancy med sig precis som förra gången jag träffade honom (Göteborg 2005), men assistenten hade han (tacksamt nog) lämnat hemma. Assistenten stressade på Robert något otroligt i Göteborg så man fick aldrig någon riktig tid med honom då. Denna gång verkade han mycket lugnare. Men innan jag gick fram till honom så pratade jag lite med Nancy. Jag såg att hon hade blivit totalt ignorerad av dem som varit före mig i kön, att ingen ens hade hälsat på henne, så hon började se uttråkad ut. När jag räckte fram handen och sa: ”Nancy! Hi!”, såg hon lite överraskad ut. Jag kommenterade bältet hon hade på sig. Det var ett bälte med ett spänne som såg ut som Freddy Krueger. Hon berättade att det var helt nytt och att några hade skickat det till henne så hon kunde godkänna det. De ska sälja det på hemsidan, berättade hon.


Tess och Robban Englund (Klicka för att förstora)

Robert la sig i lite just då och sa till Nancy att ge mig ett kort med adressen till sidan. När jag lämnade fram det jag skulle få signerat (som var ett förstorat foto av mig och Robert från mässan i Göteborg) så kom han faktiskt ihåg det tillfället. Jag hade haft med dvd:n ”V – miniserien”, vilket han kom ihåg. Så han signerade även kortet från ”Willie” (hans karaktär i serien). Antagligen var det inte så många som hade haft med något från ”V”, då Freddy är hans mest kända karaktär. Stämningen denna gång var så otroligt mycket bättre. Robert var mycket lugnare utan assistenten.


Mina Byten!

Kändisgästerna är kanske höjdpunkten (i alla fall för mig), men det finns mycket mer roligt på mässan. Science fiction, fantasy, skräck, rollspel, tv-spel, utställning av filmprylar, filmrekvisita och filmreplikor, uppvisningar och mycket mer. Vi försökte kolla på svärdshowen, men den drog till sig mycket folk så det var omöjligt att se något annat än huvuden. Nytt för denna gång var att det även fanns en skateboardshow, en dansshow med Jason Lewis från programmet Floor Filler och ett airbrush/tattoo hörn. En del nappade på att tatuera sig, kanske blev det en Freddy eller en Jason.


Ibland går Orcherna på mässor som vanliga människor...

Det blev bara en dag denna gång. Egentligen är det bra att gå på söndagen också. Det brukar vara mindre folk då och prissänkta prylar.

Ända sedan min första mässa så har jag varit ”hooked”. Man har så roligt och stämningen på folk är oftast väldigt bra. Det verkar som att folks snälla sidor kommer fram, men även folks ”knuffa”-sidor. Det kan bli ganska trångt vid de olika försäljarna och utställarna.

Tess Olsson


powered by FreeFind


------------------------------------------

------------------------------------------

Nätets bästa sajter!
sajtaward.se  
 
http://www.topsite.se//
UPPSLAGET.se - Topplista
 

 

Prenumera på vårt nyhetsbrev!

Avsluta
Tjänsten drivs av Startsverige