Samarbetspartners:
Affiliator.com

Camp Crystal Lake
Den som är intresserad av skräckfilm och slashers och Friday the 13th i synnerhet kommer antagligen att skrika högt av glädje nu. Vi har nämligen exklusiva bilder från inspelningsplatsen att publicera på sajten. Detta tillsammans med en redogörelse av hur bilderna kom till direkt från fotografen! Håll till god - exklusiva bilder endast på Fanatisk Film!

Min pappa bor i New York och jag skulle åka och hälsa på honom i slutet av mars och kom då att tänka på att Fredagen den 13:e skulle vara inspelad i New Jersey som ju inte ligger alltför långt från New York. Så jag fixade lite vägbeskrivningspapper och vi drog iväg en dag. Först kom vi till en liten liten MYCKET liten ”stad” som heter Blairstown som också är med, med några scener i filmen. Man kan ju dessutom läsa i sluttexterna på filmen om att dom tackar polis från Blairstown N.J.

Men i alla fall så rullade vi vidare mot lägret och vi åkte nog på exakt den väg som är med i filmen när en tjej får skjuts av en gubbe. Känner igen bilderna. Efter en bra stund så kom vi äntligen fram. Det låg verkligen mitt ute i ingenting. Det fanns verkligen ingenting i dom krokarna, små grusvägar och skog. Säkerligen åkte vi också på en av de grusvägar där Mrs. Voorhees då också plockar upp en tjej i början av filmen.

Väl där så parkerade vi lite försiktigt strax utanför lägret då vi inte visste huruvida man fick vara där eller inte. Så vi strosa omkring lite blygsamt bara på de närmaste platserna där knappt nånting är med i filmen. Sen såg vi 2 st som arbetade lite längre fram med nånting och efter en stund så kom en av dom fram till oss och sa att vi inte fick vara där.

Då vi förklarade orsaken till vår närvaro blev han väldigt glad och sa att vi skulle hoppa in i bilen igen och följa med längre fram. Det gjorde vi då och vi körde ända fram till den ”riktiga” stugan vid sjön och där öppnade han dörren till stugan och visade oss precis och berättade vart olika delar av filmen är inspelad. Vad ska man säga? JACKPOT! Inte kunde jag tro att jag skulle få se så mycket och framförallt inte gå in den, kanske kändaste stugan.

Vi tackade så hemskt mycket för allting och sen åkte vi. Vi var faktiskt nästan på väg och åka (då vart jag nästan ledsen och besviken) precis innan han kom fram till oss. Men när vi nu istället åkte iväg åkte jag iväg med gladare min än på hur länge som helst. En dröm har gått i uppfyllelse.

Mikael Kesker

BraÖversikt
Vägen där polisen på motorcykel kommer och pratar med ungdomarna om dom sett Ralph som dyker upp och säger att dom alla ska dö. Sjön är således rakt bakåt i förhållande till kortet.
Filmplats
Den tornliknande saken som står rakt fram va vit i filmen och syns tydligt vid de flesta scener kring sjön. Bryggan gick ju ut i ungefär jämnhöjd med tornet. Sen är jag osäker på om det är den stugan som man ser Mrs. Voorhees stå i dörren för att sen locka in Ned som mördas. Tror ändå inte det. Tror den låg ännu lite längre bort. Men där omkring i alla fall.
FörstaCampNo
Själva Skylten är ju egentligen inte med nånting i filmen men ser ganska precis likadan ut som den skylt som i filmen fast istället står det ”Welcome to Camp Crystal Lake på”. Just denna står på vänstersida av vägen vid en avfart men några km före lägret.
RiktigaCampNoskylten
Det kort jag nästan är stoltast över. Just denna bild tror jag inte är med nånting i filmen. Men här börjar precis lägret. Sjön ligger här precis till vänster om kortets vinkel och det bilder
från vägen nere vid sjön ligger rakt nedanför till vänster om allting man ser framför.
BraÖversiktCamp/BraöversiktCamp2
Dessa kort ganska lika, bara att de är tagna mer åt varsitt håll. RiktigaCampNoskylten står ca 50 meter rakt bakom korten. Min teori är bara att det där rakt framför med alla konstiga bilder på är där dom hade pilbågebanan. Det var en stor tom plats precis där också så.. Och att det där till höger kan vara toaletterna. Men jag ska inte säga säkert. Det är bara vad jag tror. Glömde fråga också..
NånStuga
Denna stuga är vad jag minns inte med nånting i filmen. Den står precis till höger när man kommer fram till lägret. På bilden RiktigaCampNoskylten så ligger denna stuga precis till höger om de granarna man ser inramat med staket.
OkändStuga
Tror heller inte denna stuga är med nånting i filmen. Men såhär i efterhand så ser jag att det står ”Camp Office” på den. Den syns i bakgrunden på bilden RiktigaCampNoskylten.
Okändstuga2
Denna stuga är jag också osäker på om den är med nånting i filmen men jag tycker jag känner igen den på nåt sätt ändå. Detta kort är taget åt precis andra hållet som bilden BraÖversikt. Det är här närmast på vägen som polisen på motorcykel vänder om när han pratat med ungdomarna.
Okändstuga3:
Tror återigen inte denna stuga är med i filmen därför att jag inte tror den fanns då. Kollade bara lite snabbt från nån scen från filmen och såg inte den utan jag tror det va mer bara skog där då. Sjön ligger ju precis bakom och lite till höger om kortets vinkel. Vägen är ju den som åt vänster fortsätter upp på den som polisen kom ifrån.
Stugan:
Detta är det kort jag är allra STOLTAST över. Detta är den stugan jag anser är med mest i filmen. Just denna vinkel på stugan ser man ofta. Stugan har bara ett rum och kök och köket är de som syns på bilderna Köketbra och Exitbästa och
det är på den högra kortsidan av stugan. Det andra rummet innanför (då alltså den vänstra och största delen av stugan) tror jag det är hon Adrienne King bor i och att det är där dom slår ihjäl ormen, spelar klädmonopol m.m. Just nu fanns där bara massa gamla våningssängar. Hela stugan ser helt
oanvändbar ut inuti. Det ser så rötigt och ofräscht.
Stugankortsida:
Det ska ju då vara här nånstans på högerdelen av kortet som Mrs. Voorhees kommer i bilen och kliver ur och pratar med Adrienne King som säger att alla är döda. Och denna kortsida är ju då precis den som är på bilden Exitbästa fast på utsidan och här då det högra fönstret som Mrs. Voorhees kastar in liket. Precis till vänster om kortet går då den väg ner till sjön som polisen kom på.
Exitbästa:
Där Mrs. Voorhees och den överlevande tjejen Adrienne King (minns inte namnet på henne i filmen) bråkar första gången efter Mrs. Voorhees kommer ut från bilen. Det vänstra fönstret är det som hon kastar in liket genom.
Köketbra:
Detta är i samma rum som bilden Exitbästa men vriden
lite mer åt andra hållet. Just detta kort är för den plats där köket och hela kryddhyllan m.m. stod.


powered by FreeFind


------------------------------------------

------------------------------------------

Nätets bästa sajter!
sajtaward.se  
 
http://www.topsite.se//
UPPSLAGET.se - Topplista
 

 

Prenumera på vårt nyhetsbrev!

Avsluta
Tjänsten drivs av Startsverige