Samarbetspartners:
Affiliator.com

Hur det hela började…

Jag tänkte att det kanske kunde vara kul för Er att se hur det såg ut från början, vilka ambitioner som fanns på den tiden och vilken vilja att analysera, ofta utan at ha en aning om vilka grunder som krävdes för en analys. Därför tog jag tillfället i akt och skannade in dessa papper och tänkte här ge en liten kommentar till varje sida!


Klicka för att förstora

Första sidan är alltid viktig, här ville jag ge uttryck för mitt brinnande filmintresse och visa att jag faktiskt gillade även äldre klassiska filmer, något som var väldigt viktigt för mig att poängtera på den tiden.


Klicka för att förstora

Det märks tydligt att jag precis hade stiftat bekantskap med den här filmen vid tillfället och visste egentligen ingenting om den. Det är också kul att formatet på recensionen är precis tvärtom mot vad som senare skulle bli den här sajtens kännetecken. Betygskalan, som inte riktigt syns på den här bilden var ett sätt att sticka ut från mängden och inte bara sätta ett betyg i siffror från 1 till 5.

Klicka för att förstora
Jag beundrade Vincent Price redan då och lade trots ned stor möda på en biografi som trots allt blev väldigt ensidig. Det var med stolthet jag skrev om min nyfunna kunskap om hans konstintresse och köksfärdigheter, men tydligen bara i en ynka liten mening!


Klicka för att förstora
Självklart fanns det plats för en frågestund i den här blaskan… Jag försökte göra tjugo så allsidiga frågor som möjligt men de blev nog väldigt genrebetonade trots allt.


Klicka för att förstora
Ja, det finns väl inte mycket att säga… Jag gillade filmen och jag gillar den än idag även om jag kanske skulle uttrycka mig lite annorlunda om saken numera.


Klicka för att förstora
Layouten var egentligen det största problemet och det var det som tog mest tid för mig. Jag hade nyligen skaffat min första dator och var inte särskilt insatt i olika ordbehandlingsprogram och dylikt. Jag var oerhört stolt när jag lyckats hitta och sätta in Jurrasic park Logon på den här sidan och när jag till råga på allt inte hade tillgång till Internet.


Klicka för att förstora
Star Trek fascinerade mig mycket redan på den tiden även om referensramen i sammanhanget var oerhört snål. Jag skrev som om jag hade sett precis alla avsnitten men sanningen var snarare den att jag endast sett ett par spridda avsnitt, dock hade jag sett alla filmerna som fanns att tillgå vid den här tiden.


Klicka för att förstora
Mycket korta beskrivningar eller hur? Det största problemet var att hitta passande bilder utan Internet – ett tufft jobb!


Klicka för att förstora
Samma sak här egentligen, bilderna var största problemet. Annars skrev jag ju inte så speciellt mycket.


Klicka för att förstora
Ven skulle egentligen ha något intresse av att läsa de där ynka raderna som dessutom inte bedömer filmerna på nåt sätt?


Klicka för att förstora
Day of the Triffids har jag alltid älskat och det här var väl ett sätt för mig att visa min mångsidighet. Likaså kan man väl säga samma sak om Forever Young som jag tog med bara för att det inte förväntades av mig.


Klicka för att förstora
Jag minns att den här sidan egentligen skulle ha hetat nåt i stil med ”Heroines” men den enda bilden jag hade på en sån var Sigourney Weaver så jag fick tänka om lite. Det var ju trots allt planerat att jag skulle gör fler nummer…


Klicka för att förstora
Den fjantigaste sidan av dem alla… Naturligtvis fanns det inga insändare då det var första numret men det fyllde ut pappersbunden med ytterliggare ett blad så det såg lite tjockare ut.


Klicka för att förstora
Ett riktigt mästerverk som jag tror nyligen hade gått på TV vid tillfället.


Klicka för att förstora
Det börjar bli svårt att formulera mångsidighet på fler sätt nu men det här är väl ytterliggare ett exempel på det. Plus att en av mina vänner på den här tiden var mycket intresserad av just Kung Fu filmer, jag ville väl blidka honom lite tror jag.


Klicka för att förstora
Så var jag ju tvungen att ha med någon nytt också och dessutom något jag kunde spy en hel del galla över. Jag tycker fortfarande att den där filmen är något av Amerikansk propaganda men har väl numera kanske insett att den är lite mer nyanserad än så (jag har till exempel fattat att den också är en hyllning till femtiotalets Sci-Fi filmer) och faktiskt riktigt underhållande emellanåt.


Klicka för att förstora
Jag tror det här var min absoluta favoritfilm vis tillfället… Jag älskar den fortfarande!


Klicka för att förstora
Mer utfyllnad som faktiskt tog sin tid att skriva ned när man inte var så van vid att skriva och knappt fattade hur man skulle göra kolumner i ordbehandlingsprogrammet.


Klicka för att förstora
Minns inte riktigt vad tanken var bakom denna sida, men jag antar att jag ville visa hur mycket jag kunde om Dracula och vilka som spelat honom under årens lopp. Läser jag ingen det igen tycker jag inte att jag verkar ha så väldigt djupgående kunskap och jag tror faktiskt att det stora syftet var att utnyttja bilderna jag hade hittat.


Klicka för att förstora
Ambitionen fanns i alla fall till att göra ytterliggare ett nummer, jag kan inte riktigt se vilka filmer jag lockar med i de små bilderna men jag tror i alla fall att det är Night of the living dead och Wizard of Oz – två filmer som jag inte skrivit om än…

Tommy Söderberg


powered by FreeFind


------------------------------------------

------------------------------------------

Nätets bästa sajter!
sajtaward.se  
 
http://www.topsite.se//
UPPSLAGET.se - Topplista
 

 

Prenumera på vårt nyhetsbrev!

Avsluta
Tjänsten drivs av Startsverige