London Zombie Epidemic aka Devil's Playground
Recensions-exet är sponsrat av

och vill du köpa filmen kan du t.ex. göra det här:

This review in English

Ett stort medicinföretag ska släppa en ny medicin som motverkar stress. De tar varje tillfälle i akt att säkra att medicinen är ofarlig och gör stora tester men 30 000 frivilliga försökskaniner. Först verkar allt vara ok, men efter et par veckor har samliga försökskaniner utvecklat skadliga bieffekter – alla utom en! Först blir de aggressiva och snart börjar de attackera andra människor och sprider smittan på så sätt vidare. Snart är hela London smittat, eller hela världen så vitt vi vet. Men en av försökskaninerna – Angela Mills, har klarat sig utan några bieffekter alls. Ingen vet varför, inte hon själv och sannerligen inte medicintillverkaren. Hon behöver hittas och till varje pris tas in för en massa tester. Vägen leder genom horder av zombie-liknande varelser som trånar efter mänskligt kött.

2011-07-23

Jag har sett min beskärda del zombiefilmer. Dåliga och bra, ovanliga, italienska, irländska och till och med ett par kinesiska tror jag. Den här är producerad i Storbritannien och har den där brittiska känslan över sig. Det är så svårt att förklara och sätta fingret på vad det är att jag inte ens tänker försöka. Det kan vara att de har ett mer realistiskt foto. Det känns som om man deltar på ett annat sätt än att bara titta på filmen. Det var faktiskt en rätt bra förklaring så jag tror jag kör på den.

I den här filmen är zombierna rysligt snabba och det finns inget av de gamla hasande skräckzombierna finns överhuvudtaget. Det är inte det minsta skrämmande egentligen och jag vill påstå att det är en actionfilm mer än en skräckrulle. Jag har inga klagomål på det, den påstår sig inte vara skräck i alla fall. Det står förstås det på baksidan av DVDn men jag antar att man skriver dit det bara för att det är en film som innehåller Zombies. Men först och främsta anser i alla fall jag att det är en actionfilm!

Det vanligaste förklaringen till varför zombies överhuvudtaget existerar används inte, det är i och för sig en icke existerande förklaring egentligen. Det bara existerar och det är allihop. Här handlar det om en fallerat experiment, det har gjort förut och det är väl inte originellt på något sätt egentligen men jag fördrar det framför att ”helvetet är fullt” alla dagar i veckan! Skådespelarinsatserna är bra och goreeffekterna funkar kanon. Det är absolut inte splatter – eller en gorefilm heller men zombiesarna kalasar förstås på människokött etc. Det ser bra ut och sminket ser riktigt bra ut också!

Den är kanske lite för “pratig” emellanåt. Alla zombiefilmer tycks utspela sig, åtminstone i ett par scener, i en barrikaderad byggnad när människorna går varandra på nerverna på grund av rädsla och paranoia kanske. De scenerna är kanske lite långa och innehållslösa i den här annars så valgjorda filmen. Den är lite annorlunda men den är klart underhållande!

Tommy Söderberg

London Zombie Epidemic
Aka: Devil’s Playground
Regi: Mark McQueen
2010
Action/Horror

 

Diskutera filmen på vårt Forum!

London Zombie Epicemic aka Devil's Playground