Fanatisk Film Presenterar:

När det gäller Vattendjur har Hajar en så stor del av utbudet att vi beslutat ge dem en egen avdelning. Följande text behandlar alltså de övriga filmerna.

Oftast handlar de om "det okända blodtörstiga djuret i vattnet". Åtminstone för personerna som befinner sig i filmens miljö. Vi som åskådare har dock ofta mer information och får tidigt veta vad det rör sig om även om vi oftast inte får se djuren i sin helhet förrän i slutskedet.

Eftersom havens djup är så stora och djupa utnyttjas knepet att det skulle vara en tidigare okänd art som plötsligt förvirrat sig upp till ytan, eller lockats dit av att människan stört dess naturliga miljö. Det kan också, som i så många andra djurskräckfilmsgenrer, handla om misslyckade experiment som, så att säga, kommer upp till ytan. Att det oftast är gigantiska och entaka varelser som är vanligare än överdrivna antal stämmer också bra överens med denna del av historieberättandet.

how to add a hit counter to a website

Barracuda - Jag såg den här under förutsättningen att det skulle vara en djurskräckfilm, som jag dessutom spenderat en hel del år på att hitta utgiven på en engelskspråkig DVD. Efter införskaffandet för ett par sår sedan har den dock blivit stående i bokhyllan av någon anledning. Hur som helst har jag... Läs Mer

Beast, the - Mystiska försvinnanden och dödsfall börjar inträffa i det lilla fiskarsamhället Graves Point och det dröjer inte länge innan teorier om vad orsaken kan vara. Den ansedda fiskaren Whip Dalton (William Petersen) hittar nämligen en jättelik klo som... Läs Mer
Deep Rising - Juveltjuvar tar sig omborg på en lyxkryssare bara för att upptäcka att alla av de hundratals passagerarna redan försvunnit. Kvar finns de dödliga djuphavsvarelserna - som nu är ute efter dem!
Deep Star Six - Personalen i en forskningsbas under vattnet får kämpa för sina liv när de stöter på en varelse som hotar deras existens.
Frankenfish - En kriminaltekniker skickas till Louisianas träskmarker för att utreda ett dödsfall. Han konstaterar snabbt att tandmärkena inte stämmer med krokodilteorin och beger sig med en biolog ut i träsken för att ta reda på mer.
Kraken

Mega Shark Vs. Giant Octopus - Man undrar ibland varför filmskaparna alltid måste överdriva varelsernas storlek när det kommer till många djurskräckfilmer. Här framgår det dock klart och tydligt vilka intentionen man har haft med storleken och man förväntar sig faktiskt till och med gigantiska visualiseringar av de båda djuren. Man förväntar sig att filmen ska ha... Läs Mer

Mega Pirahna - I alla avseende en usel film egentligen. Det var kanske inget annat att vänta heller då de flesta djurskräckfilmer vars titel insinuerar storlek har den egenskapen. Men det innebär inte att det inte är underhållande och det må jag säga att den här är! Pirayorna som blir större och större i kombination med det fantastiskt... Läs Mer
Octopus - En rysk ubåt sänktes, tunnor med radioaktivt avfall gick sönder. År senare fångar en ung CIA agent en farlig terrorist som ska transporteras i en ubåt till USA för att bli dömd. Allt funkar bra tills en stor varelse attackerar deras ubåt.
Octopus 2 - Döda kroppar hittas i New Yorks hamn. Polisen har inga ledtrådar och ingen misstänkt. Nick och hans kollegor inser att mördaren är en stor bläckfisk men ingen tror dem. Snart kommer hamnen att vara fylld av båtar som ska fira 4:e Juli.
Orca - Mördarvalen är ett av de intelligentaste djuren i detta universum, det enda djur som dödar för att hämnas. Han har en maka och om hon blir skadad, kommer han att jaga tills han hittar den skyldige och förgöra honom.

Piranha - Blodtörstiga pirayor råkar olyckligtvis komma över till floden ifrån den bassäng där experimenten med dem utförs. Nu är sommarens badgäster deras nästa skrovmål.

Piranha 2 - Mystiska pirayaattacker inträffar och när man utreder saken upptäcker man att fiskarna muterats till något de inte är - de har utvecklat vingar och kan flyga.
Piranha 3DD - Till skillnad från de flesta djurskräckfilmer så är den här helt klart medvetet komisk, det är inte frågan om någon omedveten kalkonhumor – snarare tvärtom! Den känns oväntat genomtänkt och driver både med sig själv och med andra filmer. Trots detta skulle jag verkligen inte rubricera den som en parodi, för det är det verkligen inte! Faktum är att... Läs Mer
Sharktopus - Djurskräckfilmer brukar kunna vara ganska krystade. Det finns visserligen en handfull av dem som är genuint spännande och rent av skrämmande men de flesta är det inte. Nuförtiden är det dessutom mer regel än undantag att varelserna är mycket fantasifulla och animerade i en dator... Läs Mer
Snakehead Terror  - En liten stad som desperat försöker komma på fötter efter en ekonomisk kris, stöter på nya prövningar, i form av att en del av befolkningen blir attackerade av något som finns i vattnet. Deras kroppar är lemlästade och morden fortsätter.


Vet du fler filmer som passar in här? Mejla oss!