Fanatisk Film Presenterar:

Lika väl som att det inom del andra grenar av djurskräckfilmen finns enormt stora djur, finns det även sådana enorma varelser representerade inom Ormar, maskar och sniglar etc. Man kan inte säga att det varken är regel eller undantag utan mest rättvist är väl, rätt och slätt, att det förekommer ibland. Att misslyckade experiment och/eller oavsiktlig exponering av radioaktivitet är väldigt vanligt i dessa fall.

Dock kan man säga att när det gäller, framförallt ormar, spelar inte storleken samma betydelse längre när gifitigheten kommer in i bilden. Då finns det principiellt två vägar att gå. Antingen tar man till antal eller låter man någon entaka orm terrorisera en begräsad yta, såsom några personer instängda i ett hus t.ex.

Det finns också möjligheten att gå en helt annan väg, nämligen den övernaturliga vägen och att låta ormen representera exempelvis onda själar eller liknande. I dessa fall kan t.ex. hela det mänskliga betendet förändras i samband med en "possession" av ormen.Anaconda - En expedition anländer till amazondjungeln i en båt för att göra en dokumentär om infödingar. De räddar en jägare från hans sjunkande båt, men var det verkligen ett smart drag. Han tar över båten och börjar jaga en gigantisk orm.
Anacondas - En grupp av vetenskapsmän beger sig till Borneo för att hitta en sällsynt blomma som kan göra dem rika. Deras båt går sönder och de inser att en samling ormar har hittat blomman och är större och dödligare än någonsin.
Anaconda 3: Offspring

Anacondas 4: Trail of Blood - Om jag minns alldeles rätt så har inte första och andra filmen i Anakonda-serien ett dugg med den här och trean att göra. Det handlar inte längre om en mytomspunnen skatt som vaktas av mytologiska jätteormar utan om misslyckade experiment som gör anakondan till en livsfarlig... Läs Mer

Bite, the - En ung man blir biten av en radioaktiv orm. Kort därpå börjar hans DNA att förändras och hans hand förvandlas till en orm.
Boa - Man gräver upp kvarlevorna av ett uråldigt djur i ett av världens säkraste fängelser där man fängslat världens dödligaste brottslingar. Det är bara det att djuret inte är riktigt dött..

Boa Vs Python - En alltför ambitiös affärsman transporterar en gigantisk Pyton till Usa som lyckas fly och lämnar en rad döda kroppar efter sig. Det enda som nu kan stoppa ormen är den andre gigantiska Boan som finns inlåst.

King Cobra - En muterad orm rymmer från ett labaratorium och sprider skräck i sin omgivning. En extremt aggresiv tio meter lång orm kan inte annat än att skapa terror runt sig.

Lockjaw: Rise of the Kulev Serpent - Den här typen av filmer har ofta inte någon direkt utpräglad handling. Några ungdomar råkar köra ihjäl en kvinna varvid hennes man hämnas genom att åkalla en jättelik orm med alligatorhuvud. Det är ungefär det och så finns det lite utfyllnad förstås! Läs Mer

Python - Dr. Anton Rudolph har under åratal arbetat med att genmanipulera fram det perfekta levande vapnet för militärens räkning. En enorm pytonorm som i princip kan svälja allt som kommer i dess väg – en mördarmaskin helt enkelt.

Recension

Python 2 - I ett samarbete mellan rysk och amerikansk militär skall en orm av gigantiska mått fångas in och skeppas till USA. Naturligtvis handlar det om belopp i mångmiljonklassen och infångandet måste naturligtvis levande. Olyckligtvis skjuts sedan planet med ormen ned och den hamnar på en rysk militärbas. När amerikanarna ska återhämta den visar det sig att det i verkligheten inte är en orm utan två! - Läs Mer

Slugs - Som djurskräckfilm har den här filmen egentligen inget nytt att komma med jämfört med alla de andra som finns om diverse småkryp. Ett misslyckat experiment gör mördarsniglarna än mer mordiska och de dödar det mesta som kommer i deras väg. Människorna som ska stoppa deras framfart... Läs Mer

Snakeman aka The Snake King - Handlingen utspelar sig i Brasiliens djungler där en mystisk kvarleva just har hittats. Enligt forskningsresultaten var kvarleva närmare 300 år när han dog. Detta väcker förstås intresse och en expedition ger sig iväg. Men det är inte bara ungdomens källa som finns i den stora djungeln. De blir också snart varse... Läs Mer

Snakes - I ett samarbete mellan rysk och amerikansk militär skall en orm av gigantiska mått fångas in och skeppas till USA. Naturligtvis handlar det om belopp i mångmiljonklassen och infångandet måste naturligtvis levande. Olyckligtvis skjuts sedan planet med ormen ned och den hamnar på en rysk militärbas. När amerikanarna ska återhämta den visar det sig att det i verkligheten inte är en orm utan två! - Läs Mer

Snakes on a plane - I ett försök att undanröja ett vittne ser man till att det finns 450 dödliga ormar ombord på planet vittnet färdas med. Finns det verkligen någon möjlighet att undkomma alla dessa?
Snakes on a Train - Genom en förbannelse tvingas en ung kvinna att spy upp en massa ormar som annars skulle äta upp henne innifrån och ut. Nu är hundratals av dessa ormar lösa ombord på ett tåg.
Sssssss - Det här är en film som jag velat se väldigt länge! Av olika anledningar har det dock inte blivit av förrän nu. Det är ingen djurskräckfilm i vanlig bemärkelse, det vill säga enligt de riktlinjer som vi satt upp här. Det finns inget överlägset antal ormar som tar över världen, medan man förstås kan diskutera de andra punkterna. Filmens handling går nämligen ut på att... Läs Mer
Squirm - En storm gör att en elektrisk ledning ramlar på marken och förvandlar maskar till ondskefulla köttätare. Miljoner av maskar som är på jakt efter föda beger sig mot närmaste stad.
Venom (1981) - Terrorister kidnappar ett rikt pars son men deras planer går i stöpet när pojkens husdjur, en dödlig svart mamba, rymmer och befinner sig på jakt någonstans i huset de barrikaderat sig i.
Venom (2005) - När onda andar instängda i ormar genom voodoo tar traktens byfåne i besittning flyr några ungdomar till ett öde hus i träskmarkerna där de hoppas att voodoo kan skydda dem.
Venomous - Muterade ormar kommer fram under seismologisk aktivitet. Staden sätts under karantän och invånarna försöker kontrollera spridningen medan myndigheterna gör allt för att dölja vad som verkligen håller på att hända.
 


Vet du fler filmer som passar in här? Mejla oss!