Fanatisk Film Presenterar:

Insekter är ju naturligt ganska små så varför inte göra dem giantiska som skrämseleffekt? Det är självklart gjort ett antal gånger, tyvärr blir effekten oftast mer komisk än skrämmande. Orsaken till dessa muterade gigantisk varelser är vanligast någon form av radioaktivt avfall, ibland från mydigheternas håll som mörkar händelsen och spelar ovetande tills sanningen uppdagas.

En annan sak som också utnyttjas flitigt i sammannhanget är insekternas överlägsenhet i antal, deras överlägsna styrka i förhållande till kroppsvikt etc. Detta blir en mer skrämmande tanke då det faktiskt är helt sant... Vad skulle egentligen hända om insekterna ville ta över världen?


how to add a hit counter to a website
Cronos - En antikhandlare upptäcker en mycket gammal mekanisk manick som "biter honom". Efter detta känner han sig mycket starkare och yngre, men tösrten efter blod ökar..
Deep Freeze - När jag först fick se omslaget tänkte jag genast på spindlar, jag tycker det liknar en spindels ben eller käkar eller något på bilden. Det visade dock sig att så inte var fallet utan att det istället handlade om någon slags utdöd, möjligen muterad, parasit. Det är egentligen ingen... Läs Mer
Dragon Wasps - I det här fallet tycker jag faktiskt att många av skådespelarna presterar bättre än vad som är brukligt (de är fortfarande ganska usla) och själva varelserna är helt ok också! Åtminstone när man får se dem en och en och inte i en svärm, vilket sker vid några tillfällen. Att historien är korkad och inte särskilt logisk gör inte så mycket, man får vara beredd på några eftergifter... Läs Mer
Flying Virus - För att utrota regnskogens urinnevånare och därmed lägga beslag på några oljekällor sprider man ett dödligt virus med hjälp av bin. Av misstag hamnar en container med dessa bin på ett plan till New York...
Infested - När barndomsvännen dör träffas ett antal personer igen efter många år. Snart blir de varse om att svärmarna av de muterade flugorna är livsfarliga.

Infestation - Jag hade hoppats att det här skulle vara en djurskräckfilm av klassiskt snitt men upptäckte snart att den går I humorns tecken. Lyckligtvis har man besparat oss den allra fjantigaste komiken och den ligger inte på en pubertal nivå. Istället har man valt att flirta med genrens stereotyper vilket är ett grepp jag uppskattar. Man gapskrattar inte men underhållande är det onekligen! Läs Mer
Island of the Dead - På Hart Island har New York invånare begravt sina okända döda i åratal. Nu vill en skrupellös miljardär bygga bostäder på ön. En svärm muterade monsterflugor har dock helt andra planer.
Marabunta - I samband med ett vulkanutbrott försvinner fiskarna i vattnet. Samtidigt förökar sig en inskekt vilken innebär att man inte längre har ett problem utan miljontals!
Recension
Mimic - För tre år sedan skapades en insekt genetiskt med en enda uppgift - att döda smittbärande kackerlackor. Nu är uppdraget slutfört och de skapade insekterna vänder sig mot sin enda fiende - människan!
Mimic 2 - Insekterna har nu fulländat förmågan att imitera människlig form och de är blodtörstigare än någonsin!
Mimic 3 - the Sentinel - Fler insekter attackerar en lägenhet där en astmatiker måste ta till kamp och slåss mot de muterade insekterna.
Mosquito - Ett utomjordiskt fartyg kraschar i träsket i en nationalpark, en del myggor börjar äta från de döda kropparna vilket resulterar i att de växer och blir väldigt aggressiva och dödar allt i sin väg. Har människorna någon chans att överleva.
Swarm, the - Mördarbin från Sydamerika har blivit uppföda tillsammans med bin från Nordamerika. Brad har upptäckt att någonting gör så att de blir mer sammansvetsade och attackerar i flock.
They Nest - När Ben beger sig till ön där hans hus finns, möts han inte direkt med öppna armar och han hamnar i bråk med en av öborna. Märkliga dödsfall inträffar och det ser ut som att en insekt har varit framme.
Recension
Them! - En liten flicka hittas irrande i öknen, hon ser ut att ha upplevt något traumatiskt och talar inte. Polisen hittar strax därefter en söndersliten husvagn och börja undersöka saken och då hittar de ett märkligt avtryck på marken.
Recension
Terror out of the Sky – Djurskräckfilmer skiljer sig som bekant åt en liten smula. Man kan fokusera på gigantiska mutationer av det utvalda djuret eller kopiösa mängder av detsamma. Faran i bägge fallen är att om man tar i för mycket blir det inte... Läs Mer
Ticks - Ett värstinggäng upptäcker under en vildmarkshelg jättefästingar. Blodsugarna sprider sig, i skogen, i stugan och snart är dom överallt. Helvetet bryter ut och skogen blir levande…
Recension
 


Vet du fler filmer som passar in här? Mejla oss!