Fanatisk Film Presenterar:

När det gäller Apor är det inte ovanligt att man försöker göra intelligensen så skrämmande som möjligt. Det ligger också nära till hands att göra dessa djur så männskliga som möjligt och det är kanske ett sätt att både skapa medlidande och någon form av samhörighet med den pälsbeprydda antagonisten. Denna fokusering på intelligens gör också att apgenren kanske får en mer seriös stämpel än många andra sorters djurskräck.

Det finns dock inget som hindrar att man verkligen tar ut svängarna med storleken som i det kända exemplet King Kong även om denna kanske inte kan räknas strikt till djurskräckfilmer.

Vi Beundrar Dr. Dian Fossey som ägnade sitt liv åt att forska om och beskydda bergsgorillorna i Parc National des Volcans - Rwanda. Hon blev mördad 1985-12-26 under omständigheter som fortfarande är ouppklarade. Filmen "De dimmhöljda bergens gorillor" (Gorillas in the mist) bygger på hennes liv.


Congo - En expedition till Afrika går fruktansvärt fel och slutar i förödelse. Man skickar ut ett nytt team för att få reda på vad som verkligen hände. Vad var det som tog död på det första teamet?
In the Shadow of the Kilimanjaro - Det är en stor torka i Afrika, maten och vattnet är knappt och plötsligt är det 90 000 vilda apor som attackerar människor och äter upp dem för att överleva. Människorna känner sig jagade och måste göra vad som helst för att överleva.
King Kong (1933) - Ett filmteam åker till en avlägsen ö för en filminspelning. Där stöter de på en jättelik apa som tillfångatar den blonda kvinliga huvudrolls innehaverskan. Ett sådant monter måste till varje pris visas upp i New York...

 

King Kong (1976) - På jakt efter olja finner en expedition en gigantisk apa som de bestämmer sig för att göra pengar på. De infångar den och ska visa den för publik i New York. Apan har dock hemkängtan och rymmer...
King Kong (2005) - Ett filmteam åker till en avlägsen ö för en filminspelning. Där stöter de på en jättelik apa som tillfångatar den blonda kvinliga huvudrolls innehaverskan. Ett sådant monter måste till varje pris visas upp i New York... Recension

 

Link - Jane och en djurforskare är ensamma i ett stort hus tillsammans med schimpanser och en butler som heter Link: En 45 årig orangutang och väldigt intelligent, forskaren vill döda Link men Link känner sig hotat och blir arg.
Monkey Shines - An experiment i Fear - En förlamad man får en genetiskt manipulerad apa som ska hjälpa honom med saker i det dagliga livet. Det börjar bra men blir snart en mardröm där det inte längre är säkert vem som är Herre eller tjänare åt vem.


Vet du fler filmer som passar in här? Mejla oss!