Fanatisk Film Presenterar:

Alligatorer och krokodiler passar oftast in nånstans i gränslandet mellan kategori två och tre, alltså överdrivet stora rovdjur som människan instinktivt fruktar. Man utnyttjar dessutom oftast detta faktum i omslagsgrafiken till filmerna där djuren oftast framställs så stora och ondskefulla som möjligt.

Detta är kanske inte så svårt att svälja men deras aggressivitet och hämndlystnad är en helt annan femma. Ofta handlar dessa filmer om ett hämndbegär från djurets sida efter att människan stört deras avkomma eller invaderat deras revir.

Det är heller inte ovanligt att det blir en lång jakt där alligatorn/krokodilen smyger på sitt offer och endast attackerar där offret (och publiken) minst anar det. Människan går dock så gott som alltid som segrare ur striden (även om filmens natur självklart kräver några dödsoffer för att över huvud taget fungera)

Vi hedrar minnet av Steve Irwin, även känd som krokodiljägaren som så tragiskt omkom under en dokumetärfilmsinspelning 2006-09-04. Han blev 44 år gammal. Må han vila i frid!

Alligator - Det handlar om den moderna myten om pappan som spolar ned barnets alligatorunge i toaletten. Den överlever sedan nere i kloakerna för att åratal senare sprida skräck i staden.
Alligator 2 - the Mutation - En alligator löper amok i en liten stad där sjön har en förbindelse med avloppssystemet. Typisk handling, ingen tror på det förrens det är försent och människor börjar bli dödade.
Blood Surf aka Krokodylus - Några ungdomar på jakt efter den ultimata adrenalinkicken sprider blod i vattnet för att kunna surfa tvärs igenom en flock hajar. I slutändan är det dock en saltvattenkrokodil som lurar på dem.
Crocodile - Thailänsk film om en jättelik muterad krokodil som kommer fram i samband med att en tornado drabbar en liten by. Nu måste man ta kol på besten...
Crocodile - En av de bästa djurskräckfilmerna med en krokodil jag har sett på mycket länge. Det finns kanske ett par som når upp mot denna, Primeval och någon till, men på det hela taget är det en ohotad topplacering. Jag vet inte om det är Tobe Hoopers inblandning eller det faktum att man har lagt ner lite extra energi på att få krokodilen att se verklig ut – trots sin storlek! Det är nämligen en gigantisk nilkrokodil som löper amok. Läs Mer
Crocodile 2 - Death Swamp - Fyra rymmer efter ett bankrån till Mexico men råkar ut för en olycka och deras plan störtar.En av dem attackeras av en alligator som de fyra dödar. Nu är de jagade av alligatormamman som vill hämnas till varje pris...
Death Roll - Redan i inledningsscenerna blev jag riktigt förvirrad då jag inte riktigt var beredd på hur den skulle börja. Det kändes helt enkelt inte som en upptrappning till en djurskräckis av det snitt jag har förväntat mig. Det märks ganska tydligt att man inte lagt ner allt för mycket tid på ett trovärdigt och realistisk manus och det inledande bankrånet spårar ut i en eldstrid mellan rånarna och polisen, till synes för sakens egen skull. Det ser kanske inte jättebra ut och varenda kliché i boken används, men det ser heller inte direkt dåligt ut och är faktiskt ganska underhållande. Läs Mer
Great Alligator, the - Ett afrikanskt turistmål attackeras av en stor människoätande krokodil. Enligt lokala legender är det i verkligheten en reinkarnation av infödingarnas Gud.
Lake Placid - Vad händer när en människoätande krokodil börjar smaska i sig av turisterna som badar i den fina Lake Placid. Jo det blir ett intensivt letande efter en krokodil som älskar smaken av levande djur och … människor.
Lake Placid 2 -
Lake Placid 3 -
Primeval - Ett amerikanskt nyhetsteam beger sig till Afrika för att fånga en ovanligt skräckinjagande krokodil som enligt uppgifterna ska vara över sju och en halv meter lång med smak för mänskligt kött. Vad de inte räknat med är dock att Gustave, som lokalbefolkningen kallar krokodilen, ska vara så slug att den utan större problem undgår och överlistar de mänskliga fällorna designade att fånga honom. Han är istället ute efter ett rejält skrovmål och vad passar bättre på menyn än vilsekomna amerikaner som inte riktigt känner till den afrikanska vildmarken? Dessutom kompliceras saken av det rådande inbördeskriget och att den lokala gerilla ledaren placerat dem på sin dödslista… Läs Mer
Territory - En grupp människor fastnar på en liten ö som snabbt försvinner i och med att tidvattnet stiger. I vattnet finns en jättelik saltvattenkrokodil.  

 


Vet du fler filmer som passar in här? Mejla oss!