Vill du köpa filmen kan
du t.ex. göra det här:
Ricky, mördaren från del 2, dog aldrig, utan har med hjälp av läkare fått delar av sin väldigt skadade hjärna uppbyggd och ligger nu i koma. Laura, en ung blind tjej med oanade krafter deltar i ett experiment där man via drömmar försöker få kontakt med komapatienter. Tyvärr så lyckas hon med just Ricky och så småningom vaknar han upp och är minst lika mordisk som han var innan. Laura åker ut till sin mormor, ovetandes om vad som väntar henne och Ricky är fast besluten om att få tag i Laura och han tänker inte låta varken sig griniga sjuksköterskor eller bensinmackspersonal stå i hans väg. Ska Laura lyckas besegra Ricky en gång för alla, eller kommer han att lyckas med det han börjat på?

2007-08-05

Den första delen i denna serie är en av mina favoritslashers. Jag tycker den har det man kan kräva av en slasher; blod, hög bodycount och en cool mördare. Del två i serien var helt värdelös, och jag trodde inte på något sätt att del tre kunde vara lika dålig. Oj vad fel jag skulle ha...

Precis som i del två så verkar skådisarna här ha fått noll, eller extremt usel, regi, för det ser inte ut som att de vet vad de ska göra riktigt. De tar i så det blir skrattretande och det är ingen skådis som kommer undan "spela-över"-stämpeln här. Värst är det i mordsekvenserna när de ska skrika av rädsla, något som blir otroligt dåligt och pinsamt! Manusförfattarna verkar ha mixat ihop del 1 och del 2, då man får se mördaren i del 1:s uppväxt, men filmen handlar om mördaren i del 2... Skumt.

Vidare är storyn pinsam. Mördaren vandrar omkring med nåt high-techföremål på huvudet och ser bara fånig och löjlig ut. Det enda han gör är att gå runt och flåsa och ha ihjäl folk. Logiken är som bortblåst när en kille i sjukhuskläder och den där grejen på huvudet kan gå omkring på en motorväg utan att någon bryr sig. Den enda julkänsla filmen har är enstaka jullåtar och en tomte på ett sjukhus, thats it.

Det är tråkiga mord, dålig musik och trist foto. Hela filmen känns som en ren mjölkning av tidigare delar och resultatet blir en hopplös soppa utan några som helst höjdpunkter. Det som är värst är att del 1 är så bra som den är, och att den har fått uppföljare som den verkligen inte förtjänar. Nu bävar jag inför del 4 och 5. Det positiva där är att de inte kommer ha några som helst problem med att toppa del 2 eller 3 iallafall...

Undvik det här skräpet!

David Larsson

Silent Night, Deadly Night 3 : Better Watch Out!
Regi: Monte Hellman
1989
Horror

Silent Night, Deadly Night 3 : Better Watch Out!