Vill du köpa filmen kan
du t.ex. göra det här:


En galen professor (John Astin) och hans blodtörstiga mördartomater vill bli härskare över all media och på så sätt ta över världen. De börjar med att starta en slaskig Tv-show som har en enda uppgift: Att hjärntvätta jordens befolkning. Sedan så bestämmer de sig också för att kidnappa en kvinnlig tomatolog (Crystal Carson) som hävdar att alla tomater är snälla. Kan en flummig detektiv (Rick Rockwell) lyckas stoppa skurkarna?

2004-06-29

Killer Tomatoes Strike Back är verkligen en typisk b-film, den utger sig dock inte för att vara annat heller. Här får vi stifta bekantskap med en hel drös av tomater som vi absolut inte vill stoppa i munnen! Vi träffar ninjatomater, cigarrökande tomater och till och med tomater som kan köra bil! Låter det sjukt? Det är bara förnamnet.

Trots att detta är en riktig lågbudgetrulle så är den faktiskt rolig. Tänker först och främst på den skojiga inledningen då man driver med kultfilmer som Fredagen Den 13:e och Motorsågsmassakern. Vi får se en snygg tjej komma springande mot kameran i bara linnet, hon kollar sig omkring och tittaren ser att hon befinner sig i en skog täckt av dimma. Snart hör vi ett välbekant ljud och ser sedan en stor hockeymålvakt komma svingandes med en väldig motorsåg, Jason/Leatherface har gjort entré. Dennes medverkan blir dock kort eftersom han springer på ett gäng mördartomater (alla med pyttesmå motorsågar!) och slutar som köttfärs. Filmen innehåller en rad sådana lyckade scener. Den förvrängda duschscenen á la Psycho är också rejält rolig.

Småsjuk film (dock inte ett dugg läskig) med en härlig doft av amatörmässig regi. Skulle inte bli förvånad om andra recensenter sågar filmen totalt. Jag uppskattar hursomhelst det här och har redan bestämt mig för att leta upp de andra filmerna i tomat-serien och plöja mig igenom dem.

"Any way you slice it."

Johan Nord

Killer Tomatoes Strike Back
Regi: John De Bello
1990
Komedi
Killer Tomatoes Strike Back