Vill du köpa filmen kan
du t.ex. göra det här:


Vincent Price spelar skulptören som överlever en svår brand. Hans vaxkabinett förstördes i branden, så nu har han bestämt sig för att bygga upp den på nytt. Skulptören blev dock galen (förmodligen då han såg sig i spegeln) och börjar mörda människor för att sedan "låtsas" att de är handgjorda vaxfigurer. Hans vaxkabinett är ett enda stort bårhus!

2004-07-18

Vincent Price har huvudrollen i denna skräckfilm som är en nyinspelning av Mystery Of The Wax Museum från 1933. Filmen blev ett genombrott för Vincent Price men det skulle dröja ända till 1960 och House of Usher innan det riktigt stora genombrottet kom, med filmer där Roger Corman stod för regin och som ofta baserade sig på berättelser av Edgar Allen Poe.

House Of Wax är i original gjord i 3D och den skulle visa sig bli en av de mest populära av 50-talets 3D-filmer och det är inte svårt att förstå varför! Så fort man får en chans tar man tillfället i akt och slänger in så många möjligheter som möjligt för att visa upp denna nya filmteknik. En kul detalj är att regissören André De Toth bara hade syn på ett öga och således inte kunde se resultatet av 3D effekterna. Han fick ständigt lita på sitt team att göra en korrekt bedömning.

Att låta en skräckfilm utspela sig på ett mentalsjukhus har i en tidigare recension klassat som genialiskt och detsamma får lov att gälla för ett vaxmuseum. Skrämmande dockor som står i mörka hörn och kastar hotfulla blickar… Pirrigt! Men House Of Wax är ingen orgie i blod och slamsor, tvärtom, det här är en ytterst välgjord film där det som skrämmer är att den är så välspelad. Vincent Price, Frank Lovejoy, Phyllis Kirk m.fl. håller alla hög klass. Värda att nämna är också Charles Bronson som den stumme medhjälparen Igor och den undersköna Carolyn Jones som kanske är mest känd för att ha spelat Morticia Addams i den gamla 60-tals serien.

En bra film från femtiotalet, med Vincent Price i huvudrollen!

"Fire made him mad!

Johan Nord
Tommy Söderberg

House of Wax
Regi: André De Toth
1953
Horror
House of Wax (1953)