Vill du köpa filmen kan
du t.ex. göra det här:


Polisen utreder ett antal mord där offren alla har förlorat huvudet. Spåren leder till en gammal voodoolegend och svart magi verkar vara inblandad. Polischefen tror att det bara är skrock och manar sina mannar till lite "riktigt" polisarbete. Snart visar det sig dock att den gamla förbannelsen är ute efter den som försöker stoppa den mest.

2004-04-21

Ganska fånig film, framför allt berättelsen som ska hålla ihop allting, d v s polisernas arbete för att utreda morden. För att krångla till det ytterligare har den ena polismannens fru dumpat honom för en annan kvinna. Något som egentligen inte tillför filmen någonting. Det hade gått att lösa på bättre sätt tycker jag.

Själva Voodoogrejen är väl inte direkt klurig den heller men den känns i alla fall lite intressantare. Jag personligen ser nog med lite extra blida ögon på filmen just för detta, jag gillar ju filmer med religion i. Framför allt de mer mystiska religionerna då.

Hur är det med skådespelarprestationer då? Tja, vad ska man säga? De flesta är ganska dåliga även om en och annan är riktigt hygglig. Inget som kan bära upp filmen på något sätt förstås.

Slutligen kan jag säga att varelsen faktiskt ser ganska hyfsad ut och är lätt det bästa i hela filmen. Slutet över huvudtaget håller betydligt högre tempo och man frågar sig varför man inte kunde börjat där och sedan höjt ribban allteftersom. Det kunde faktiskt ha blivit riktigt underhållande. Som det är nu är det knappast en film man någonsin ser om igen…

Tommy Söderberg

Headhunter
Regi: Francis Schaeffer
1990
Horror/Thriller

Headhunter