Vill du köpa filmen kan
du t.ex. göra det här:


En gynekolog begår självmord efter det att han har blivit anklagad för att ha antastat 5 av sina patienter. Tillråga på allt förlorar hans fru Peyton (Rebecca De Mornay) deras ofödda barn p.g.a. stress. Hennes värld rasar samman och hon brinner för att få hämnas. Hon tar ett annat namn och söker jobb som barnflicka hos Claire (Annabella Sciorra), kvinnan som var den första att rapportera hennes man. Hon får jobbet och kan nu börja planera sin hämnd med sina fula tricks. Peyton verkar vara den perfekta barnflickan, men hon är besatt av hämnd på den som hon anser ha skuld till att hon hade missfall och att hon förlorade sin make. Peyton fortsätter att terrorisera familjen, hon har tänkt förföra Claires make så att hon ska få känna på saknaden som hon själv har fått genomlida.

2004-04-16

Rebecca De Mornay har inte gett oss tittare något bra sedan Risky Business, men här får hon verkligen till det som den hämndlystne Peyton, som både är trovärdig, hemsk och sympatisk.

Rebecca har många underbara ögonblick, bl.a. när hon sakta förstör badrummet i brutal ilska med en sådan kraft.

Handen som gungar vaggan är en brilliant psykologisk thriller som är högt underhållande och håller oss på sträckbänken. Annabella Sciorra och Julianne Moore är också strålande i denna film. Curtis Hanson har gjort ett kanon jobb med filmen.

Rebecca kommer upp med en hel del häftiga mord på sina offer (älskar speciellt det med växthuset) och hennes iskalla stirrande blick är perfekt. Det får mig att tänka tillbaka på Bette Davis isande stirrande ögon. Hudsons karaktär som den mentalt handikappade Salomon är en bra extra krydda. Man tycker så synd om honom, som hamnar i vägen för Peyton.

Madeline Zima (i hennes debutfilm) är enastående söt som dottern och gör ett makalöst bra jobb och hon är ju inte så gammal. Mycket bra start på sin karriär. Hon har vid ett senare tillfälle vunnit en roll i "The Nanny".

Detta är filmen som jag definitivt kan se om och om igen och inte behöva spola någonting alls. Även om man har sett den innan, så märker man alltid nya grejor som tilltalar varje gång man ser filmen.

Linda Snöberg

The Hand That Rocks the Cradle
Regi.: Curtis Hanson
1992
Thriller
The Hand That Rocks the Cradle