Vill du köpa tidningen kan
du t.ex. göra det här:


2009-04-28

Se där ja, då var nummer två ute!

Det här är redan en mycket bättre genomarbetad tidskrift än vad man kunde förvänta sig efter första numret. Omslagspappret är finare, trycket är finare och pappret är skuren på ett betydligt följsammare sätt. Med andra ord så känns det här mer som en ”riktig” tidning än vad första numret gjorde. Det är också betydligt tjockare och mäter över 50 sidor!

Problemen som fanns med layouten i första numret är borta och man kan numera också se vem som skrivit vilken recension, vilket avslöjar vilken av skribenterna som tycker om att avsluta sina recensioner med ”filmen bjöd på” som jag tog upp när jag skrev om tidningens första nummer. Recensionerna är också betydligt längre överlag än vad som var fallet i första numret och den språkliga kvalitén har också höjts ett eller två ribbsteg. Det avhandlas fortfarande mycket skräck och sleaze och kultrullar och det är ju alldeles utmärkt. Det känns också som om det är betydligt fler nyutgivna utgåvor som recenseras i det här numret även om man också har slagit till med filmer som Star Wars Holiday Special som väl aldrig någonsin kommer att få en officiell utgivning!

Jag tycker fortfarande att man skulle översätta de engelskspråkiga avsnitten (intervju) i tidningen för att få en mer helsvensk känsla, men jag förstår att det inte är någon större prioritering i sammanhanget. Det viktigaste är ju trots allt innehållet och inte vilket språk det råkar stå skrivet på.

Det finns också ett par sidor reklam i detta nummer som jag antar var nödvändig av olika finansiella anledningar, såsom distributionskanaler och liknande, men det är faktiskt inget som stör. Det är relativt harmlöst och anonymt även om det rör sig om helsidesannonser. Jag tar gärna lite reklam om jag kan få en så här genomarbetad tidning för trettio riksdaler där papperskvaliteten är högre och trycket fint.

Det finns mer kvar att jobba på – visst! Men med den utvecklingshastighet magasinet haft blir jag grymt sugen på hur nästa nummer kommer att vara. Jag tror nästan det är omöjligt att öka lika mycket till som redan skett mellan första och andra numret. Dessutom har upplagan skjutit i höjden och gått från 150 till 250 ex! Det lyfter jag på hatten för!

Tommy Söderberg

Gory-Glory Magazine
Nr 2

Diskutera tidningen på vårt Forum!

Gory-Glory Magazine Nr 2