Vill du köpa filmen kan
du t.ex. göra det här:

Body-Core

I en liten stad dyker plötsligt en främling upp som sprider ond bråd död omkring sig. De som inte är lika lyckligt lottade och överlever blir bestulna på sin själ och övergår till att vara den ondskefulle främlingens slavar. I samband med detta bevittnar Peter hur flickvännen brutalt mördas framför hans ögon och han svär att hämnas. Han förbereder sig för strid och beväpnad med hagelbössa, pistol och ett samurajsvärd ger han sig av för att döda Vurlak – Lord of the living dead!

2005-08-10

Kanske inte den mest välgjorda filmen i världshistorien, men man måste väga in att filmen bara hade en budget på ca 300 kr och när man har detta i bakhuvudet förstår man genast att det är mycket bra kvalité per investerad krona! Det märks tydligt att det är entusiaster som varit inblandade, för även om skådespelarna spelar över ganska rejält vid några tillfällen så finns där trots allt en röd tråd att följa. Manuset är intressant även om det egentligen inte innehåller några revolutionerande nyheter och effekterna är helt klart godkända. Speciellt med tanke på att effektmakaren inte hade hållit på med effekter mer än några veckor vid tillfället.

Filmens största styrka anser jag dock vara kameraarbetet och i viss mån klippningen. Man märker att det finns en tanke bakom klippen och bildspråket förhöjer verkligen filmens stämning, samt bidrar till det förhållandevis höga tempot. Några scener känns som hyllningar till storheter som t.ex. Sergio Leone och man har gjort sin alldeles egen version av hans klassiska duellscen, men inte med pistoler utan med svärd!

Filmen är endast ca 17 minuter lång och det matchar kanske den här recensionens längd. Den är dock underhållande som få andra och jag vågar påstå att framtida projekt av det här gänget, kanske med högre budget, kommer att bli riktigt RIKTIGT bra!

Tommy Söderberg

Gore Gathering
Regi: Dan Hejman
2004
Horror
Gore Gathering