Vill du köpa filmen kan
du t.ex. göra det här:


Jason Vorhees "harpunerar" två ungdomar som kastat ankar i Crystal Lake. Han tar deras båt och styr skutan mot ett stort fartyg som ska ta en skolklass till New York. Jason går ombord. Frågan är hur många av ungdomarna som väl kommer att få uppleva Frihetsgudinnan, Manhattan och de andra sevärdheterna?

2004-08-08

Urk! Det här är en obeskrivligt dålig film där Jason Vorhees slaktar på "The Big Apple". På världens största filmsajt (www.imdb.com) är filmen utsedd till en av de sämsta genom tiderna! Det är bara att hålla med allmänheten. Redan i början märker man att den här är en kalkonrulle med många brister. Den som kan förklara för mig hur Jason, via en motorbåt ankrad i sjön Crystal Lake, kunde ta sig till ett fartyg i havet med en och samma båt, gör det minst sagt bra! Jag har ingen förklaring, fast det finns väl ingen heller?

Filmen känns olustig på alla sätt och vis. Stämningen är obehaglig, men för den skull inte skrämmande. Det som skrämmer är skådespelarna. Så himla vedervärdiga! En riktig känga vill jag dela ut till han (tro inte att jag lagt namnet på minnet!) som spelar lärare/rektor eller vad det nu är?

Handlingen är befängd. Jason intar Manhattan, yeah right! Regissören har tagit Jason så långt bort från sina hemtrakter som man kan. Det märks, minst sagt. Fast i en uppföljare (Jason X) lyckades ju faktiskt James Isaac ta Jason till rymden, d.v.s. ännu längre bort än vad man kan komma. Det märktes också, i negativ bemärkelse.

Mannen bakom masken, stuntmannen Kane Hodder, tycker personligen att det här är den bästa delen i serien. Hans favoritmord finns också med här: Då han får slå av huvudet på den kaxiga boxaren.

Inget tvivel om saken: En av de sämsta (uppföljaren är ofattbart nog ännu sämre!) delarna i serien och en av de sämsta filmerna genom tiderna!

Johan Nord

Friday The 13th Part VIII
Aka: Friday the 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan
Regi: Rob Hedden
1989
Horror
Friday the 13th: Part VIII - Jason Takes Manhattan