Vill du köpa filmen kan
du t.ex. göra det här:


Richard Strand studerar psykologi och bestämmer sig därför för att organisera en weekend för sina vänner högt uppe i de öde bergen, där de ska avslöja sina djupaste farhågor. Samtidigt hittar Richard "Morty", en gammal trämänniska som han lekte med som liten. Efter detta återseende börjar en fasansfull terror och Richards vänner blir, en efter en - dödade. Är det någon som manipulerar med "Morty"? Eller är det övernaturliga krafter som styr? Den som kan övervinna sin rädsla får svaret…

2004-07-12

Rysare regisserad av okände Vincent Robert. Utspelar sig i mångt och mycket mitt på dagen, i fullt dagsljus. Det förtar spänningen och man blir aldrig rädd. Att sedan låta huvudrollsinnehavarna vimla omkring i en stor tall/granskog (minns inte vilket) gör bara saken sämre. Någon har beskrivit The Fear som "mer skrämmande än Blair Witch Project", vilket är helt obegripligt och totalt absurt.

Värt att nämnas är att skräckregissören Wes Craven för en gångs skull står framför kameran, han har dock bara en liten biroll som doktor och vi kan väl säga såhär, trots hans oerfarenhet som skådespelare så presterar han bättre än de övriga i The Fear. Säger inte det en hel del?

Då går vi till mördaren, "Morty". Som sagt så är det en trämänniska, tillverkad av indianerna, som dödar. Fjantigt? Tja, egentligen inte. Vi har ju t.ex. stiftat bekantskap med onda dockor som går lös på folk, och det har ju visat sig fungera. I The Fear så gör det dock inte det. "Morty" känns töntig och de fåtal mord han bjuder på är en besvikelse.

Träigt och ihåligt. En trist rysare som bör undvikas.

Johan Nord

The Fear
Regi: Vincent Robert
1995
Horror
The Fear