Vill du köpa filmen kan
du t.ex. göra det här:


Vi befinner oss i Amerika och mystiska dödsfall skakar New York. En polis (Stephen Dorff) börjar undersöka vad som ligger bakom och upptäcker att offren har en sak gemensamt: De har alla loggat in på en viss hemsida (titeln) och dött exakt 48 timmar efter besöket. Det visar sig att en galen doktor använder sig av sajten för att visa hur han avrättar sina kidnappade offer och då polisen loggar in på sidan av ren nyfikenhet börjar också kampen mot klockan. Han har nu två dygn på sig att hitta "någonting" som kan förhindra hans egen död. En kvinna från hälsovårdsmyndigheten (Natascha McElhone) hjälper till i sökandet som visar sig leda till ett spöke som vill ha hämnd.

2004-07-12

Usch, vad läskigt! Jag måste erkänna en sak. Trots att man har sett många, många skräckfilmer genom åren så har jag aldrig blivit så rädd som när jag tittade (kisade) på Fear Dot Com. Här kommer det: Jag var tvungen att kolla klart på filmen dagen efter, men inte på kvällen som dagen innan - utan i strålande solsken mitt på dagen. Rädslan försvann dock inte för det.

En sak som är skrattretande (möjligtvis fel ordval i denna läskiga historia) är allt som man plagierat från övriga filmer i genren. Förebilden Nr. 1 tycks vara The Ring. Ingredienserna är desamma: Näsblodet, människor som dör efter si och så många dagar efter att ha kollat på något som de inte borde och filmens spöke som söker hämnd. Likheterna/snatteriet är löjligt tydliga.

Jag är kluven till mitt slutomdöme om Fear Dot Com. Detta beror dels på att jag säger emot mig själv på flera punkter. I en tidigare recension (läs: Swimfan) påpekade jag att en thrillers främsta uppgift är att skapa spänning, alltså är en skräckfilms att just skrämma tittaren. Fear Dot Com skrämmer, och det ordentligt - men i övrigt så är det inte mycket som är positivt. Dåliga aktörer, fult filmad och den är bara för sjuk, bisarr, sadistisk och äcklig för att man ska uppskatta den.

Vill man bli rädd, se Fear Dot Com. Vill man se en bra film, undvik.

Johan Nord

Fear Dot Com
Regi: William Malone
2002
Horror
Fear Dot Com