Vill du köpa filmen kan
du t.ex. göra det här:


Det är Halloween, och Mike har bjudit in sina närmaste vänner till fest. Mikes enda krav är att samtliga klär ut sig till det som dom är mest rädd för. Mikes största rädsla är att hans fars ondska ska gå i arv. Som liten såg han hur hans far brutalt mördade hans mord, för att därefter ta sitt eget liv. I centrum för festen står den gamla trädockan "Morty". Mäktiga medicinmän har genom århundraden använt sig av honom i sina hemliga ritualer. Mikes vänner tror inte på detta, åtminstone inte till en början…

2004-06-30

Varför har man valt att göra denna uppföljare? The Fear var ju en katastrofal film som det borde vara förbjudet att göra en fortsättning på. Uppföljare brukar bli sämre, i det här fallet kan det bara bli bättre. Eller?

Finns inte så mycket att säga om själva handlingen. En skräckfilm kan handla om vadsomhelst i princip, men det måste vara otäckt. Det enda som är skrämmande med uppföljaren är att den är så pinsamt dålig, minst lika usel som ettan.

De som står framför kameran är värdelösa. När skådespelarna (om man kan kalla dem det?) dessutom får en urlöjlig dialog att jobba med kan det inte bli värre. Det känns som om man kollar på en billig dokusåpa. Även i den föregående filmen var skådespelarna usla, Wes Craven till trots.

Vad kan vi då säga om trädockan "Morty"? Tja, hans utseende är lite annorlunda - men han skulle fortfarande kunna passa in i en barnbok. Har regissören tänkt sig att vi ska bli rädda för honom? När han sedan försöker leverera några tuffa kommentarer (som: Vill du behålla huvudet eller hjärtat?) blir det bara för mycket. Hoppas att vi aldrig behöver se honom igen!

En värdelös historia om en träbit som dödar. Frågan är om överhuvudtaget någon uppskattar en film som denna?

Ve och fasa, lägg träbiten i en brasa!

Johan Nord

The Fear II
Aka: Fear: The Resurrection
Regi: Chris Angel
Horror
The Fear II