Emanuelle and the White Slave Trade
Recensions-exet är sponsrat av

och vill du köpa filmen kan du t.ex. göra det här:
Den här gången ska Emanuelle (Laura Gemser) gå under cover för att avslöja och skriva en artikel om prostitution. Hon är en liga på spåren som inte bara sysslar med bordellverksamhet utan även handlar med sexslaver för de som har råd att betala de skyhöga priserna. Undersökningarna visar att högt uppsatta politiker är kunder och Emanuelle ger sig in i leken som bara hon kan. Hon ser till att bli rekryterad till ligans högborg där det förutom allehanda sexuella aktiviteter även förekommer hårda bestraffningar för den som inte lyder de hårda reglerna. Hon måste arbeta snabbt om hon ska komma undan med livet i behåll, men hon måste ju njuta lite av jobbet längs vägen också.

2011-06-08

Säga vad man vill om Joe D’Amato men skapa en sexuell spänning kan han! Och tillsammans med den undersköna Laura Gemser kan det helt enkelt inte gå fel. Det är helt klart en av de vackraste och sexiga kvinnor som någonsin fångats på film. Den här filmen är inget undantag även om man kanske kunde ha önskat sig lite mer nerv och spänning i filmen. Alltså inte den sexuella som jag nyss var inne på, utan en mer konventionell sådan. Inte är det särskilt svårt att räkna ut hur det kommer att gå och heller inte varje litet steg längs vägen att komma dit.

För ämnet är ju faktiskt ganska allvarsamt, trafficking är något som fler filmer borde ta upp på ett seriöst sätt! För vidare seriöst belyses inte problematiken här, och det hade väl ingen räkna med heller i och för sig. Det här är inget inlägg i någon debatt, det är en ren och skär sleaze. Tanken är inte att väcka anstöt om vare sig ämnet eller någon provocerande exploitation. Nej, tanken är snarare att visa erotiska situationer och nakna kvinnokroppar – och det lyckas man alldeles utmärkt med!

Har man sett någon av de övriga Emanuellefilmerna, av vilka jag har recenserat några här, lär det inte komma som någon överraskning att Emanuelle lycka få med sig sin kamera på de mest osannolika ställen och dessutom har en ”hemlig” kamera som hon kan ta bilder med i smyg. Det lär heller inte komma som någon överraskning att hennes mod lätt kan tolkas som dumdristighet. Hon har väldigt lätt för att komma när de hemligheter hon vill avslöja, men så går hon ju sängvägen också.

Men det förkommer ingen hardcore penetration i filmen, trots att Joe D’Amato avslutade sin karriär med att göra ett par hundra renodlade pornografiska rullar. Det förekommer förresten inget annat hardcore heller. Det är en erotisk film men det är ingen porrulle även om det är mycket naket, välformade bröst och buskig könsbehåring.

Tommy Söderberg

Emanuelle and the White Slave Trade
Aka: Emanuelle and the Girls of Madame Claude
Regi: Joe D’Amato
1978
Drama/Erotik

 

Diskutera filmen på vårt Forum!

Emanuelle and the White Slave Trade