Vill du köpa filmen kan
du t.ex. göra det här:


I ett underjordiskt kloningslaboratorium arbetar några forskare med att klona ett okänt djur. Forskning har visat att djuret har varit dött i några tusen år och man tror att det är den sista överlevande dinosaurien. Kapten David Carver (Dean Cain) är övertygad om att djuret egentligen är en drake, men teorin blir avfärdad som en myt.

2004-04-16

I stort sett kan man säga att det här en korsning mellan Alien och Godzilla, dock sämre än båda de filmerna. Historien är inte ny även om det faktiskt är ganska skojigt att man valt att använda lite drakmytologi som grund för filmen. Man vet att man är illa ute när man tydligt märker att Dean Cain är den bästa skådisen och det självklara dragplåstret till filmen. Standarden är inte alltså inte så hög.

Draken är faktiskt relativt välgjord trots den uppenbart låga budgeten, även om man tydligt ser att den är gjord i en dator. Det beror också lite från vilken vinkel man ser den. Det är ju trots allt så att monstret i den här typen av film är väldigt viktigt, så det är ju ett plus att det ser hyfsat ut.

Emellanåt skojig, oftast poänglös och en helt onödig och upprepande film egentligen. Då menar jag inte bara att filmen har gjorts otaliga gånger förr i andra skepnader. Nej även i filmen upprepas till synes samma sak om och om igen. Samma skämt flera gånger, samma action sekvens flera gånger osv. Detta kanske inte alltid sker med exakt samma tagning men andemeningen blir densamma och man orkar bara se någon fly från drakens eld genom en trång passage ett antal gånger.

Gillar du filmer med drakar i bör du se den här, annars kan du lika gärna hoppa över den.

Tommy Söderberg

Dragonfighter
Regi: Phillip J. Roth
2003
Action
Dragonfighter