Vill du köpa filmen kan
du t.ex. göra det här:


Margaret (Tilda Swinton) får ta hand om det mesta när det gäller deras barn, för hennes man är nästan aldrig hemma. När hon får reda på att hennes äldsta son är bög åker hon för att besöka Darby Reese (Josh Lucas) och ber honom sluta umgås med sin son. Fast det går inte riktigt som hon hade tänkt sig. Han har inga som helst planer på att sluta träffa Beau (Jonathan Tucker). Redan samma kväll kommer han till Beaus hem och kastar grejor på fönstret för att han ska få kontakt. Beau smyger ut för att träffa den han älskar och de hamnar i ett bråk, vilket slutar med att Darby ramlar och dör. Dagen därpå när Margaret är ute och går ser hon den dödes kropp och känner igen honom, vad gör man i detta ögonblick? Jo, hon gör allt för att skydda sin son så han inte ska få några misstankar mot sig. Hon blir kontaktad av Alek (Goran Visnjik), en skurk som har ett videoband där Beau och Darby har sex med varandra och vill ha 50 000 dollar i utbyte mot det. Margaret har inte lätt att komma upp med så mycket pengar på så kort tid. Aleks boss Nagle (Raymond Barry) sätter hårt mot hårt för han har något otalt med Margarets man och har tänkt att roffa åt sig lite av hans stålar.

2004-04-02

Detta är en oerhört tät thriller som man riktigt sitter bänkad vid och undrar hur det ska gå, en film som går i Hitchcock anda. Tilda Swintons agerande i denna film är något enastående, hon är helt enkelt en otroligt bra skådis och väldigt trovärdig som Margaret. Goran Visnjik gör en av sina bästa roller på mycket länge som den tuffa hårda skurken Alek som egentligen är en riktigt mjuk kille innerst inne. Jonathan Tucker är också han otroligt bra som Beau och han har verkligen inlett sin karriär på ett strålande sätt. Honom kommer vi se mycket av i framtiden hoppas jag.

Här har man verkligen lyckats plocka ut skådespelare som passar för alla de viktiga rollerna. Ofta när jag ser på film så brukar jag tänka, hade man tagit den skådisen istället för den som verkligen spelade så hade det blivit mycket bättre. Fast i denna filmen hade jag inga sådana tankar, utan allt satt på sin plats.

Musiken som man använde sig utav här passar perfekt till filmen, det tickande ljudet av en klocka är genialiskt, man liksom sugs med in i filmen på ett suveränt sätt. Detta är en film ni absolut inte bör missa.

Linda Snöberg

The Deep End
Regi: Scott McGehee/David Siegel
2001
Thriller
The Deep End