Vill du köpa filmen kan
du t.ex. göra det här:


Claires (Kristin Dattilo) fästman glömmer några viktiga papper hemma när han ska på affärsresa. Claire bestämmer sig för att överraska honom och åker helt enkelt till Schweiz med pappren. Väl där upptäcker hon att adressen till företaget han representerar bara går till en postbox och efter ytterligare efterforskningar att han faktiskt rest till El Coronado i Centralamerika istället. Fast besluten att ta reda på vad som egentligen försiggår beslutar hon sig för att leta reda på honom där.

Jag måste erkänna att jag inte hade speciellt stora förväntningar inför den här filmen. Men att den skulle sjunka så pass djupt hade jag ingen aning om. Filmen har ganska usla skådisar som inte höjer trovärdighetsfaktorn, något som en sån här film är relativt beroende av. Det som filmen faktiskt har till sin fördel är att den är tämligen stabil i sin framställning. Inga utflykter mellan genrerna utan förblir matinéäventyr filmen igenom. Men som sådan är den alltså inte speciellt bra och det känns ofta som om man lånat eller stulit bitar ur andra filmer mest hela tiden. Inget nytt finns att hämta och den som är ute efter spänning och komedi får vända sig nån annanstans.

Istället för den här rekommenderar jag filmerna som i stort sett verkar ligga till grund för den här filmen, den vilda jakten på stenen/juvelen och Quartermain filmerna. Även Indiana Jones kan räknas in i den här genren och då förstår ju var och en att man hellre ska se de filmerna.

Tommy Söderberg

Coronado
Regi: Claudio Fäh
2003
Action/Äventyr/Thriller

Coronado