Vill du köpa filmen kan
du t.ex. göra det här:


Ett skeppsbrott tvingar två små barn och en kock i land på en till synes övergiven tropisk söderhavsö. Efter ett tag dör kocken och barnen tvingas överleva på egen hand. Åren går, pojken och flickan är fortfarande vid liv och har blivit ungdomar. Puberteten får dem intresserade av varandras kroppar och de börjar bygga upp ett alltmer intimt förhållande.

2004-06-30

The blue lagoon bygger på Henry DeVare Stacpooles klassiker från 1903. Beskrivs ofta som en porrfilm för amerikanska ungdomar, något som känns väldigt överdrivet. Man får aldrig se någon sexakt, bara lite bröst och rumpa. Det kan väl inte kallas porrfilm?

Handlingen (som beskrivits ovan) är väldigt enkel. Två ungdomar som blir sexuellt medvetna om varandra efter att ha varit skeppsbrutna på en ö i flera år. Jag accepterar historien, men det känns patetiskt att gång på gång se de två könsmogna tonåringarna simma naken och leta efter koraller. Känns som en "Adam och Eva" á la 80-talet.

I övrigt så är skådespelarna dugliga. Brooke Shields och Christopher Atkins har dock säkerligen först och främst valts ut efter utseende, sedan skådespeleriet. Fotot i The blue lagoon imponerar, Nestor Almendros ska ha en eloge för sina fina bilder på det exotiska ölivet.

Godkänt, men inte mer. Beskrivs som ett romantiskt drama och då finns det bättre att tillgå. En enkel historia om steget till vuxenvärlden och upptäckten av sin sexualitet.

Johan Nord

The Blue Lagoon
Regi: Randal Kleiser
1980
Drama
The Blue Lagoon