Recensions-exet är sponsrat av

och vill du köpa filmen kan du t.ex. göra det här:

Män från den lilla byn åker från Tyrolens till det soliga Bangkok för att sätta fart på en ny affärsidé – nämligen att exportera öl. Fast det är väl mera av ett svepskäl och det är väl egentligen brudarna som egentligen lockar. Den lokala prästen och fästmön till en av karlarna kommer dock på deras planer och sätter efter dem. Snart blir det kaos och förvirring i Bangkok och ingen vet snart längre vem som sätter på vem i sänghalmen.

2009-02-04

Som alla vet så säljer sex som inget annat och det är heller ingen skillnad i filmbranschen. Därför är det föga förvånande att en film av det här slaget, där man blandar sex och komik skulle bli en sådan kultsuccé som den faktiskt blivit. Upplägget är enkelt och det som manuset inte förmår leverera i djuphet eller för den delen i komik tar den igen med råge när det gäller tuttar. Det här är nämligen en tvättäkta gladporrulle!

Humorn består mestadels av situationskomik och av allahanda förväxlingar som i vilken fars som helst. Problemet är att det här inte är speciellt roligt. Ingen av skådespelarna övertygar något nämnvärt och hur snygga tjejerna än är så kompenserar detta inte för min del. Det blir ganska snabbt tjatigt och enerverande. Det känns som om man sett det mesta tidigare och då vill jag verkligen inte kalla mig för någon storkonsument av gladporr!

Hur som helst så blev det här svenska Marie Ekorres sista film, inte för det i sig skulle vara något revolutionerande då hon faktiskt hade en ganska kort karriär på bara elva filmer. Men det är intressant att hon fortfarande, så här drygt trettio år senare fortfarande har en sådan kultstatus att det faktiskt är hennes namn som pryder framsidan av dvd-omslaget och ingen annans.


Något som jag inte riktigt gillar, men som egentligen borde ha väldigt liten betydelse, är det tyska språket och jag vet inte riktigt varför. Jag har sett gott om filmer på tyska som varit hur bra som helst, men här passar det bara inte in. Det blir för mycket och det som annars kanske kunde ha varit roligt förtas faktiskt lite av språket. Men det är en tysk film så man får väl ta det goda med det onda och stå ut med språkproblemen.

Tommy Söderberg

Bland Bockar i Bangkok
Regi: Siggi Götz
1976
Komedi


Diskutera filmen på vårt Forum!

Bland Bockar i Bangkok