Vill du köpa filmen kan
du t.ex. göra det här:
I Colorado, 900 år efter ett kärnvapenskrig i USA, är vi tillbaka till stenåldern. Amazonkvinnan Vena (Laurene Landon) leder stammen, männen är stumma eller hålls som slavar, leksaker och som befruktningsmaskiner (Där mannen klär upp sig i en speciell utstyrsel och gör en fastbunden kvinna gravid) eller lever som vilda djur. Bara Korvis (Chuck Wagner) och hans vän Gruss (William Wallace) är intelligenta nog att rymma och bildar sin egen stam. Korvis som blir ledaren i den manliga stammen snubblar på en hemlighet som kan vändas till mannens fördel, eller att ena dem med kvinnorna. Kommer de att kunna lära kvinnorna att man kan älska män och inte bara utnyttja dem till vad man vill?

2005-04-17

Vet inte riktigt vad jag ska säga om detta. Det är uppenbart att man inte ska ta filmen på allvar. Den är rätt så dum om jag får säga det själv och du kan t.o.m. bli frestad att stänga av, men ge den en chans ändå. Det är sparsamt med handling, men de låter inte filmen bli seg för det, filmen fortsätter i sin egen takt ända tills den blir rätt meningslös faktiskt. Det är mycket som bara skriker FEL i den här filmen. Eftersom det var 900 år efter det att tredje världskriget hade brutit ut, tyckte jag allt att det var lite konstigt att ALLA led av 80 talets frisyrer. Alla kvinnorna utom en gammal tant ser ut som om de vore direkt hämtade från Playboy, med ton av hårspray och smink och inte speciellt bra skådisar heller.

En del underbara repliker finns det dock: När Korvis hittar bunkern och möts av ett meddelande som var ägnat åt Presidenten, ”ingen bad om det här kriget, men jävlar, det är Presidenten, vi vann kriget”! När Korvis visar den kvinnliga ledaren runt och hon sträcker sig efter fjärrkontrollen, säger han med en urusel ton: ”försiktigt! Vi vill ju inte förstöra världen”

Den har också en charmig händelse (När den kvinnliga ledaren upptäcker för första gången vad en ”man” är för något). Rolig händelse: Ledaren rider ut klädd en glittrande gul radioaktiv kostym bärandes på en bandspelare som är 900 år gammal och spelar metal, konstigt. Även en del slutscener är faktiskt riktigt bra, visar efterdyningar av en förödande kamp, fält med skräpiga lik och det har en överraskande effekt.

Filmen har gjorts med schvung, alla verkar verkligen ha kastat sig själva rakt in i filmen och de förstår att detta inte är så svårt som att utföra en hjärnoperation och inte heller är det borta med vinden de ska spela in. Allt du ser i filmen är gjort med den bästa an intentioner, men utan talang.

Chuck Wagner som man tidigare har sett i Automan som gick som serie 1983, har inte precis haft någon fortsatt lycka i filmbranschen. Laurene Landon är också hon en skådis som inte har direkt fortsatt i filmens värld, hon hade dock en roll i Maniac cop och Maniac cop 2, men därefter är det inte så mycket liv runt henne.

Filmen är rätt så dum, banal, platt och bedrövlig, men jag lockas av att se den ändå.

Linda Snöberg

America 3000
Regi: David Engelbach
1986
Action / Äventyr / Sci-Fi
America 3000