Fanatisk Film Presenterar:

När det gäller spindlar, gäller samma sak som oftast är sant för andra småkryp. Man ser till att framställa dem så stora som möjligt och drar nytta av den fobi som många människor tycks vara födda med när det gäller de här djuren. Naturligtvis utnyttjas också ett överlägset antal, ibland som ett kompliment till storleken men oftast utan att ta detta med i ekvationen.

Håller man sig till någorlunda naturlig storlek brukar man använda sig av tarantella-liknande arter. Dessa tenderar också att anses vara bland de mest skrämmande bland folk i allmänhet.


Arachnia - Ett litet flygplan kraschar i ödemarken under ett metioritregn. De hittar en övergivien bondgård i närheten och upptäckar att ett näste med muterade spindlar vaknat till liv.
Arachnid - En man med mystiska bitmärken undersöks på ett liten sjukhus. För att ta reda på vad som orsakat dess bitmärken flåger man till hans hemö. Planet krasher och teamet är fast på ön . med en ny ras dödliga spindlar.
Arachnophobia - En tidigare okänd och mycket aggresiv spindelart liftar med en kista från syd till nordamerika. Där parar den sig med lokala arter och bildar ny och synneligen livsfarlig ny art.
Eight Legged Freaks - Spindlar exponeras för farliga kemikalier och muteras till gigantiska bestar och attackerar sin omgivning.

Kingdom of the Spiders, the - Kanske inte den bästa filmen i spindelgenren, men säkerligen inte den sämsta heller. Vissa partier är riktigt påhittiga och man ser tydliga paralleller med senare spindelfilmer som t.ex. Arachnophobia från 1990. Skådespelarprestationerna är inte de bästa men inte fullt så dåliga som man kan förvänta sig av en sån här produktion. Man kan väl överlag säga att skådisarna klarar sig rätt bra fram till dess att de ska visa känslor, för det klarar de då absolut inte. Åtminstone inte rädsla och sorg, glädje kanske funkar något bättre. William Shatner som gör huvudrollen... Läs Mer

Kiss of the Tarantula - Det här är kanske inte den mest kända och mest fasansfulla av alla spindelfilmer som finns men spindlarna är helt äkta och håller en helt normal storlek. Har man som jag spindelfobi behövs det heller inte mycket mer än att se åtta håriga ben på en tarantella klättra upp för en människokropp innan det börjar krypa längs ryggraden. Den här filmen innehåller ett antal såna scener. Dock kan sägas att om man inte lider av denna arachnofobiska svaghet kan lätt tyckas tjatig. Läs Mer
Spiders - Under en forskningsfärd i rymden, injicerar man utomjordiskt virus i en spindel. När sen rymdfarkosten väl kraschat på jorden igen börjar spindeln muteras till en allt större mördarmaskin av gigantisk mått.
Spiders 2 - Ett par blir räddade ombord på en båt. Allting verkar dock inte stå rätt till ombord och snart upptäcker de en jättelik spindel ombord
Tail Sting - Genmanipulerade skorpioner fraktas ombord på ett flygplan. De slipper dock ut från sin fångenskap och sprider skräck ombord.
Tarantulas: The Deadly Cargo - Vid en export av kaffebönor från Guatemala följer några spindlar med i kaffesäckarna. De supergiftiga spinlarna sprider skräck.


Vet du fler filmer som passar in här? Mejla oss!